Acasa InternationalExterne Procurorii Parchetului instantei supreme s-au sesizat in cazul ambasadorului roman in Chile

Procurorii Parchetului instantei supreme s-au sesizat in cazul ambasadorului roman in Chile

scris de Ziua Veche
21 afisari

.Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, joi, in cazul ambasadorului roman in Chile, Valentin Florea, implicat luni intr-un accident rutier, investigatiile fiind declansate pentru vatamare corporala din culpa.

“Procurori ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-au sesizat din oficiu, joi, in legatura cu incidentul rutier produs la data de 12 iulie in Chile, si efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de vatamare corporala din culpa”, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei, citat de Mediafax.

Potrivit Conventiei cu privire la relatiile diplomatice, imunitatea de jurisdictie a diplomatului in statul acreditar nu poate scuti pe acesta de jurisdictia statului in care s-a produs fapta, astfel incat fiecare dintre state isi deruleaza propria ancheta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult