Acasa InternationalExterne Proiect de rezoluție ȋn SUA: Intervenția ȋn Siria limitatǎ la 90 de zile

Proiect de rezoluție ȋn SUA: Intervenția ȋn Siria limitatǎ la 90 de zile

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Un nou proiect de rezoluţie parlamentară,a fost elaborat marţi în Senatul american pentru a-l autoriza pe preşedintele Barack Obama să declanşeze lovituri militare în Siria pe o perioadă de 60 de zile, cu posibilitatea extinderii la 90 de zile.

Proiect de rezoluție ȋn SUA: Intervenția ȋn Siria limitatǎ la 90 de zile (foto:globalpost.com)

Această versiune a proiectului ce autorizează recurgerea la forţă împotriva regimului condus de Bashar Al-Assad înlocuieşte iniţiativa legislativă trimisă Congresului, sâmbătă, de Casa Albă şi care a fost considerată că îi oferă preşedintelui american o libertate prea mare de acţiune. „Comisia pentru politică externă din Senat a elaborat o autorizare de recurgere la forţa militară ce reflectă voinţa şi îngrijorarea democraţilor şi republicanilor”, a anunţat preşedintele comisiei, democratul Robert Mendez, într-un comunicat.

Rezoluţia „nu autorizează folosirea forţelor armate americane la sol în Siria în scopul operaţiunilor de luptă”, precizează documentul amintit. În plus, intervenţia trebuie să fie ‘limitată’, potrivit iniţiativei legislative de compromis.  Noul proiect urmăreşte să obţină sprijinul congresmenilor democraţi şi republicani care dau în continuare dovadă de scepticism. Conform mediafax, votul în Comisia pentru politică externă ar putea avea loc miercuri la ora 15.30 GMT, fapt ce ar permite ca rezoluţia să fie dezbătută în plenul Senatului luni, în prima zi după vacanţa parlamentară

9 comentarii

Tache 04-09-2013 - 08:31

SUA au nevoie de 4 trilioane de dolari ( adica 4000 de miliarde de dolari ) pentru reparatiile urgente ale infrastructurii de pe teritoriul lor, spun persoane bine informate si in tema.

Acesti bani nu vor veni si americanul simplu de pe strada a inceput sa-si dea seama care este viziunea despre viitor, a bancherilor evrei de pe Wall Street. Un viitor FARA americanul simplu de pe strada.

un crestin 04-09-2013 - 08:44

Viziunea despre care vorbesti s-a si implinit. NU prea vezi americani de rand pe strada. Din garaj intra direct in pijama cu cipsii la televizor sau se scalda in pool

BULA 04-09-2013 - 08:52

Americanii de rand au cel mai scazut nivel de educatie. Liceul e de kakat. Forta de munca e slab calificata si asta se va reflecta in nivelul productiei si la exporturi. Neoconii au adus America in faliment.

Ionel 04-09-2013 - 18:59

E la fel ca in Romania . Si aici edu e la pamint , forta de munca e varza, aicite o universitate pe cartier si datoriile sunt ci Casa Poporului de mari.

tomi 05-09-2013 - 13:56

Tache
04-09-2013 at 08:31
Un viitor FARA americanul simplu de pe strada.
=================
Ma TACHE ti-am zis bre loaza, du-te la psihiatru poate mai ai ceva sanse.
Si cam ce idei ai ca vor face cu „americanul simplu de pe strada”, vor face hamburgheri din ei sa-i manince milionarii evrei? Cred ca in gulia ta schizofrenica au si aparut aceste idei. Ma soola tu nu esti bun nici de hamburgher ca puti.

pathfinder 05-09-2013 - 14:05

Tomi,
Sa stii ca si vacile inainte de a fi hamburgheri cam put.
Porcii nici nu mai spun.
Asa ca…

Antibasistul 05-09-2013 - 15:47

Ce ba Tomi voi evreii sinteți si canibali, nu doar cei mai mari hoți?
Evreul B. Madoff a furat multe miliarde de $!

Gisela 05-09-2013 - 12:46

ce baieti destepti si multistiutori sunteti…….parca v-ati nascut in America….hahaha…

pathfinder 05-09-2013 - 14:08

Gisela madmoazela:
1. multistiutori?!? sau atotstiutori?
2. da’ ce numa’ in America se nasc baieti destepti? Ha?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult