Acasa InternationalExterne Proiectul de lege privind securitatea Mării Negre, adoptat de Senatul SUA

Proiectul de lege privind securitatea Mării Negre, adoptat de Senatul SUA

scris de Misu Andrei
54 Afisari

Legea care autorizează bugetul apărării – National Defense Authorization Act (NDAA) – a fost votat joi de Senatul Statelor Unite ale Americii. În cadrul proiectului de lege a fost inclus și cel privind securitatea Mării Negre, printr-un amendament.

Amendamentul a fost introdus de senatorii Jeanne Shaheen și Mitt Romney și confirmă importanța strategică a Mării Negre. Este, pe de altă parte, condiderată o altă etapă a implicării SUA ân zonă, transmite Ambasada României la Washington. „De asemenea, Senatul american exprimă, în premieră, prin aprobarea legii menționate, susținerea puternică pentru un angajament comprehensiv al SUA în regiunea Mării Negre, împreună cu aliații și partenerii, în domenii strategice precum: securitate și apărare, economie, energie sau reziliență democratică” a precizat Andrei Muraru, ambasadorul României în Statele Unite.

Proiect similar în Camera Reprezentanților

România, ca aliat și partener strategic al SUA, a susținut constant, consecvent și proactiv întărirea angajamentului american la Marea Neagră, care a generat efecte pozitive în direcția securității și prosperității țării noastre și a regiunii, mai transmite misiunea diplomatică, arată Digi 24.

Proiectul de lege privind bugetul Statelor Unite aprobat de Senat va fi completat în luna septembrie cu versiunea aprobată deja în Camera Reprezentanților.

Un proiect similar privind siguranța Mării Negre se află în procedură legislativă și în Camera Reprezentanților, ceea ce oferă perspective favorabile pentru ca și textul acestuia să fie preluat în cursul procedurii de mediere în versiunea finală a NDAA, care va fi trimisă spre promulgare Președintelui SUA, mai arată sursa citată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS