Acasa InternationalExterne Propunere romaneasca pentru o politica externa a UE mai coerenta

Propunere romaneasca pentru o politica externa a UE mai coerenta

scris de Ziua Veche
4 afisari

.Romania a propus joi ca politica externa a UE sa se desfasoare pe baza unor dispozitii ale Consiliului European, ceea ce s-a si constatat in concluziile Summitului UE extraordinar de joi, la initiativa tarii noastre, a anuntat presedintele Traian Basescu, la finalul reuniunii la nivel inalt de la Bruxelles.


‘Inainte de orice discutie, intalnire care vizeaza de exemplu partenerii strategici, problematica energetica ori relatia cu Rusia si Ucraina, in Consiliul European sa se elaboreze un mandat care sa fie aprobat, la propunerea Consiliului ministrilor de externe, condus de Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe. Mi se pare ca am gasit, in sfarsit, solutia pentru ca UE sa aiba o politica externa coerenta. Inainte de summiturile cu partenerii strategici, va trebui sa ne armonizam pozitiile, astfel incat sa vorbim pe o singura voce in politica externa (a UE) si nu pe 27 de voci, fiecare tara cu specificul sau’, a explicat seful statului roman.

In privinta procesului de consolidare a guvernantei economice europene, care a reprezentat al doilea punct pe agenda Summitului, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a facut o prezentare a activitatii de pana acum grupului de lucru (Task Force format din ministrii de finante din UE si reprezentanti ai BCE) pe care il coordoneaza.

0 comentariu

pompiliu bota 20-04-2010 - 19:31

RAFORMA JUSTITIEI TREBUIE SA ÎNCEAPĂ CU PREDOIU ŞI SOCRU ZAMFIRESCU LA PUSCARIE!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS