Acasa InternationalExterne Protest în faţa MAE. Băsescu cere demisia ministrului de Externe

Protest în faţa MAE. Băsescu cere demisia ministrului de Externe

scris de R. C.P.
4 afisari

Peste 200 de persoane protestează, duminică seara, în fața sediului Ministerului Afacerilor Externe (MAE), principalul mesaj pe care aceștia îl transmit fiind legat de situația votului în străinătate.

Protest în faţa MAE. Băsescu cere demisia ministrului de Externe

Protest în faţa MAE. Băsescu cere demisia ministrului de Externe

Manifestanții au blocat Aleea Alexandru, artera pe care se află sediul MAE și scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta și ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, cărora le solicită demisia.

Printre lozincile protestatarilor s-au putut auzi „Secții de votare, nu catedrale„, „În turul doi vrem secții noi”, „Ăsta este un complot, nu ne luați dreptul de vot”, „Ponta, nu uita, România nu-i a ta”, „Ponta, nu uita, așa nu vei câștiga” „Solidaritate”. Totodată, manifestanții au intonat Imnul Național.

Pe pancartele celor prezenți la miting se poate citi: „Nu am învățat nimic? Toate partidele, aceeași mizerie”.
Președintele Traian Băsescu susține că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate și că se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.
Președintele Traian Băsescu a urmărit cu atenție procesul electoral pentru alegerea președintelui României care s-a desfășurat duminică atât în țară, cât și în străinătate, se arată în comunicat.

„Domnul președinte Traian Băsescu constată că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate, unde nu s-au asigurat corespunzător materialele necesare și nici personal suficient. De asemenea, numărul mic de secții de votare organizate în străinătate a făcut ca un număr mare de români să nu-și poată exercita dreptul de vot. Domnul președinte Traian Băsescu constată, totodată, deficiențe în asigurarea formularelor pentru declarațiile pe proprie răspundere în numeroase secții de votare din țară”, precizează Administrația Prezidențială.

Șeful statului subliniază că „neajunsurile semnalate au împiedicat cetățenii români să-și exercite dreptul constituțional de a-și alege președintele”.

În aceste condiții, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlățean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici”, conchide președintele Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult