Acasa InternationalExterne Proteste anti-NATO la Chicago

Proteste anti-NATO la Chicago

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Sute de manifestanţi au ieşit în stradă sâmbătă după-amiază pe străzile din Chicago pentru a protestea împotriva summitului NATO ce se dispută pe 20 şi 21 mai.

Proteste anti-NATO la Chicago (foto:occupypix.com)

La acest protest anti-NATO grupul de manifestanţi a cerut totodată eliberarea a trei militanţi acuzaţi de organizarea unui atentat. Potrivit Agerpres, care citează surse AFP, protestatarii au scandat lozinci (cea mai rostită fiind „indignarea noastră, libertatea noastră sunt mai puternice decât închisorile voastre”) şi au blocat circulaţia în cartierul de afaceri al oraşului, după care au încercat să se apropie de palatul congresului unde va avea loc summitul NATO.

Unul dintre participanţi a fost reţinut după o altercaţie cu forţele de ordine, în timp ce alte persoane au preferat să schimbe locaţia protestului, îndreptându-se către faţa domiciliului primarului oraşului Chicago, Rahm Emanuel. Protestele au început din urmă cu câte zile, la care în total 14 persoane au fost reţinute, majoritatea pentru delicte minore

Miercuri seara trei militanţi au fost inculpaţi sâmbătă pentru că au plănuit un proiect de atentat împotriva sediului central de campanie al preşedintelui american Barack Obama din Chicago. Cu ocazia summitului NATO, în centrul oraşului Chicago au fost luate măsuri sporite de securitate, în aşteptarea în special a unei manifestaţii a opozanţilor prevăzută să aibă loc duminică după-amiază.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult