Acasa InternationalExterne Proteste Cairo. Cinci morţi şi sute de răniţi în rândul manifestanţilor (video)

Proteste Cairo. Cinci morţi şi sute de răniţi în rândul manifestanţilor (video)

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Cinci persoane au murit în confruntările dintre opozanţii şi susţinătorii preşedintelui egiptean Mohamed Morsi din preajma palatului prezidenţial din Cairo.

Proteste Cairo. Cinci morţi şi sute de răniţi în rândul manifestanţilor (foto: irishtimes.com)

Cinci manifestanţi au fost ucişi, patru împuşcaţi şi unul după ce a fost lovit aproape de inimă de alice, menţionându-se de către agenţia de presă Mena că alte aproape 350 de persoane sunt rănite în violenţe care au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la Cairo. Confruntările din preajma palatului prezidenţial din bogatul cartier Heliopolis, o suburbie a Cairo, au izbucnit în cursul nopţii, focuri de armă fiind auzite în mod regulat.

Aceste violenţe puternice din Egipt au început după alegerea în iunie a lui Morsi, primul preşedinte islamist al ţării, care şi-a atras furia opoziţiei şi a unei părţi din magistratură după ce şi-a acordat prin decret prerogative sporite la 22 noiembrie. Potrivit mediafax, la apelul Frăţiei Musulmane, mii de persoane s-au adunat în zona din jurul palatului în cursul după-amiezii, demontând corturile în care mici grupuri anti-Morsi petrecuseră noaptea după un protest masiv al opoziţiei marţi.

16 comentarii

Lupu Ardelean 06-12-2012 - 10:24

Mult succes ambelor tabare, nu va lasati mai baieti…

tomi 07-12-2012 - 00:19

Abundenta de postari, stau de trei ore sa apuc un loc liber pe tema. Dovediti din plin miselia si caracterul jegos,josnic ce-l aveti. URBOS, DIGITAL,ERETICUL, crucea mamii voastre de bestii, cind este vorba de cei care va finanteaza plecati de acasa, nu vedeti, nu auziti. Iata bestii legionare ,iata prietenii vostri, acei umani islamisti, tu-va muma-n coor de nu pune mina pe voi SRI-ul vom pune noi mina, adica mosadul. Urbos, coorva de mata care se foote la 80 de ani ca prostituata in gara Ploiesti sa te tina pe tine ,baiatul mamii, ca la virsta ta inca n-ai inceput sa lucrezi, esti prea fraged si plapind bestie.Iata-va ciumatii de araboi, prietenii, fratii vostri de cruce, pardon semiluna, lingeti-i in coor, imbecililor. Asa arata acea „democratie” in lumea islamului, haos, violenta, minciuna, singe, fanatism, ce mai ca la voi in cuibul vostru de legionari, veti disparea impreuna cu ei, si ma voi ca-ca pe hoiturile voastre ciumate.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-12-2012 - 08:37

INALTzAT SLAVIT si BINECUVANTAT SA FIE S F A N T U L D U M N E Z E U cel ADEVARAT ! D U M N E Z E U L nostru si al PARINTILOR nostri ! -AMIN ! UMEIN !…..prietene drag TOMI , STANCA de CREDINTA , PAVAZA si SCUTUL nostru sa vegheze asupra POPORULUI -SAU ,ALES precum si a tuturor celor care IL IUBESC si-l RECUNOSC ca UNIC si ADEVARAT D U M N E Z E U ! ….. (nu te murdari pe gura cu aceste relicve din cosul de gunoi a ISTORIEI ! –SHABATh-SHALOM !

Ereticul 07-12-2012 - 14:18

D-le tomi, sunteti extrem de labil. Acum cateva saptamani apreciati tacerea noastra la articolele pe tema conflictului palestiniano-ovreiesc, acum ne injurati si trageti concluzii eronate pentru lipsa comentariilor.

Salut 07-12-2012 - 16:29

„Domnu” Tomi…scuze…tomi cu t mic …isi cere scuze pentru neparticipare la conversatie. Timpul lui de antena s-a terminat azi noapte, cand medicii au sosit pentru medicatia zilnica. Acum „domnu” tomi, cu privirea spre perete …recita. Azi e …Homer.

tomi 07-12-2012 - 01:54

Stati mai oameni buni nu va mai inghesuti asa ca la cozile pentru hirtie higienica si sapun Cheia.
Ca daca era vorba de evrei urbos si digital erau in stare sa nu doarma toata noaptea, aveau tema buna si cum primesc cite 10 dolari de la hamasnici pe fiecare postare antisemita pina dimineata stringeau destul ca sa-si cumpere un radio cu tranzistori Electronica, cu husa de piele maro.

un crestin 07-12-2012 - 05:35

Stai c-apar. Si te vor invinui pe tine ca invrajbesti fratia musulmana ca sa imparatesti peste ei 🙂

BULA 07-12-2012 - 07:47

Tu esti mai bun ? Ai prins un ciolan de ros si mori de increzut ce esti. Comentezi din varful limbii.

BULA 07-12-2012 - 07:42

…radio cu tranzistori Electronica, cu husa de piele maro…

Ce vrei sa spui cu asta, mai frustratule ? Radiourile facute la Electronica erau la nivelul tehnicii mondiale de atunci, cu nimic mai proaste decat cele straine, la categoria lor de pret. Tot arunci cu rahat in realizarile industriei romanesti.

jan dinu 07-12-2012 - 10:08

Astazi EGIPTUL este noul nod gordian cu implicatii grave pentru stabilitatea intregii zone . Pe 15 decembrie se decide daca -Fratiile Musulmane
radicale cistiga la limita ori detashat fatza de ceilalti fosti sustinatori
ai regimului Muarak Egiptenii Incurajati de Turcia care devine shi EA
prinsa in mreajele islamismului alaturi de IRAN care oricind poate anuntza
surprinzator ca detine niste – arme invincibile – ….
Ce strategii ar mai desvolta westul shi Israel in a contracara noua situatie ?
Nadejdia ar fi tot in America de-a gasi – solutii – cu noi arme care ar putea
neutraliza un posibil arsenal nuclear iranian . Fanaticii Coranului oricind pot
merge orbeste in a dezlantui oricind focarul unui aventuri extreme cu
consecinte greu de evaluat . Chiar daca Israelul considerrat invincibil este
defavorizat de spatiul prea mic fiind unica vulnerabilitate de care tine seama shi de aceia e greu de-a lua astazi decizii in a confrunta dusmanii care-l
impresoara . Chiar shi situatia din Siria se poate shimba in viitorul
apropiat in defavoarea evreilor .. Totushi cred ca pina la
urma DAVID il invinge pe Goliat cu – Doamne Ajuta – !!
JD-USA

BULA 07-12-2012 - 11:09

Ovreii vor spala putina din Israel si se vor muta in alte tari, dupa buzunarul fiecaruia. Petrolul e pe duca si nu mai e nevoie de baza militara acolo.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 07-12-2012 - 11:28

…BHoolle ne o sefardisi din nou !

tomi 09-12-2012 - 23:05

Am vesti proaste pentru tine, petrol si gaze naturale apar din plin in apele teritoriale ale Israelului. Deocamdata este atita cit are nevoie tara, pe viitorul apropiat se va trece la export. Pina acum s-au amplasat opt sonde marine.Nu ca scadem in importana ci urcam la valoare.Brrrr BULA.

urbos 09-12-2012 - 23:24

Excelent, asa o sa ardeti mai bine.

tomi 10-12-2012 - 00:27

Te foote grija bestie, vezi urbos ca nu vorbeam cu tine iar cind nu esti intrebat sa taci din gura.Ai inteles imbecilule, vezi ca huhu te asteapta la Jimbolia.

Lupu Ardelean 10-12-2012 - 12:22

Esti prost foc , daca nu mai e nevoie de petrol , de unde o sa ia puturosii de arabi, care nu au nicio industrie si nu produc nimic, bani ca sa-si cumpere armament sa continue lupta contra Israel?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult