Acasa InternationalExterne Proteste în Bahrein. Morţi şi răniţi după interventia Poliţiei

Proteste în Bahrein. Morţi şi răniţi după interventia Poliţiei

scris de Roland Catalin Pena
1 afisari

Forţele de ordine au intervenit în timpul nopţii pentru a dispersa protestatarii antiguvernamentali din capitala Manama.

Morti si raniti in BahreinPotrivit BBC, două persoane şi-au  pierdut viaţa iar peste 100 au fost rănite în urma intervenţiei forţelor de poliţie pentru a dispersa protestatarii adunaţi în centrul capitalei Manama.

Mii de oameni au participat în cursul zilei de miercuri la proteste.

Martorii din Piaţa Pearl au susţinut că poliţia a intrat în forţă în piaţă când protestatarii care îşi instalaseră corturi acolo se pregăteau să se culce.

Demonstranţii au fost obligaţi să părăsească piaţa. Ei cereau reforme democratice într-o ţară majoritar şiită condusă de o monarhie sunită.

Departamentul de Stat arată că administraţia americană este „foarte îngrijorată” în legătură cu violenţele legate de protestele din Bahrein, referindu-se la importanţa strategică pentru SUA a micului regat, informează RRA.

Administraţia Obama cere regelui Hamad al Bahreinului să asculte şi să răspundă nemulţumirilor populaţiei pentru ca protestele să nu escaladeze.

Într-o audiere în Comitetul pentru sevicii armate al Camerei Reprezentanţilor, secretarul apărării, Robert Gates a arătat miercuri că revoltele în extindere din Orientul Mijlociu sunt „o provocare diplomatică” pentru SUA.

În săptămânile care au dus la revoltele din Tunisia şi Egipt, administraţia Obama declara că Bahreinul se află pe calea cea bună către democraţie, iar nu mai departe decât în luna decembrie a anului trecut, în Manama, secretarul de stat Hillary Clinton declara că Bahrein este „un partener model” nu numai pentru SUA ci şi pentru ţările din regiune care doresc liberalizarea politică.

Bahrein este de mult timp gazdă a puternicei Flote a 5-a a Marinei SUA, pe care unii o consideră o ancoră a strategiei de apărare a Americii în Orientul Mijlociu, drept care miza pentru SUA de a-şi menţine prezenţa navală dominantă în Golf este foarte mare.

Regele Hamad a fost un aliat ferm al SUA în ce priveşte izolarea Iranului. Mai mult, în documente publicate de WikiLeaks, el este citat de diplomaţi americani că fi cerut Washington-ului să atace facilităţile nucleare ale Iranului.

1 comentariu

Vladimir Putin 17-02-2011 - 15:17

Ce disperati de oameni

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult