Acasa InternationalExterne Proteste la Ierusalim

Proteste la Ierusalim

scris de B.C.R
11 afisari

Polițiști israelieni au pătruns duminică dimineață în moscheea Al-Aqsa din Ierusalimul de Est, ocupat și anexat, pentru a-i alunga pe palestinienii baricadați în clădire, a informat poliția, relatează AFP, DPA și Xinhua.

moscheea Al-AqsaEste extrem de rar ca poliția israeliană să pătrundă în interiorul acestei moschei, al treilea cel mai important loc sfânt al islamului. Ciocnirile au fost declanșate de sosirea în noaptea de sâmbătă spre duminică a evreilor ultra-ortodocși care au vrut să se roage pe Esplanada Moscheilor pe care ei o numesc Muntele Templului.

Potrivit unui comunicat al poliției, „protestatari mascați au intrat în moschee și au început să arunce cu pietre și proiectile în direcția polițiștilor aflați afară, dintre care unii au fost răniți”.

„Pentru a preveni escaladarea violențelor, polițiștii au intrat câțiva metri în clădire și au închis ușile moscheii pentru a restabili ordinea”, se arată în comunicatul poliției.

Patru polițiști au fost răniți ușor în timpul violențelor, a afirmat purtătorul de cuvânt al poliției, care a precizat că nicio persoană nu a fost arestată.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult