Acasa InternationalExterne Proteste masive în Iran după uciderea generalului Soleimani

Proteste masive în Iran după uciderea generalului Soleimani

scris de Misu Andrei
156 afisari

Zeci de mii de oameni se deplasează pe străzile capitalei iraniene Teheran în semn de protest, ca urmare a atacului aerian american în care a fost ucis Qasem Soleimani. Mitinguri similare sunt organizate în sute de orașe din Iran, relatează CNN.  Uciderea principalului comandant iranian a declanșat un val de emoție și a dus la un răspuns de solidaritate în întregul spectru politic iranian împărțit, notează și publicația Al Jazeera.

Sute de mitinguri sunt organizate în Teheran și în toată țara, după rugăciunile de vineri pentru a-l comemora pe Soleimani și pentru a denunța SUA și Israel.

Liderul suprem Ayatollah Khamenei a anunțat o perioadă de doliu național de trei zile în onoarea lui Soleimani, despre care se credea a fi a doua cea mai puternică figură din Iran.

Consiliul Național de Securitate s-a convocat într-o ședință de urgență pentru a decide reacția Iranului la uciderea lui Soleimani. Rapoartele spun că Khamenei a participat la întâlnire pentru prima dată, denotând gravitatea situației.

Liderul suprem al Iranului l-a numit vineri pe Esmail Qaani drept nou șef al operațiunilor externe ale Gărzilor Revoluționare.

Radiodifuzorul de stat IRIB și canalele de radio au alocat aproape tot timpul lor de difuzare știrilor despre uciderea lui Soleimani și programe care îl comemorează. Toți prezentatorii de televiziune au purtat negru, iar o dungă neagră împodobește colțul de sus al ecranelor.

2 comentarii

SabinA 04-01-2020 - 14:25

Protestele sunt un M I Z I L I C pe langa protestele anterioare legate de SCUMPIREA BENZINEI.

Contra 05-01-2020 - 13:02

Asta ne mai lipsea!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult