Acasa InternationalExterne Proteste Ucraina: Un manifestant a fost ucis la Kiev

Proteste Ucraina: Un manifestant a fost ucis la Kiev

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

O sursă din cadrul opoziţiei a anunțat cǎ un manifestant a fost ȋmpușcat și ucis de către poliţie după ce forţele de ordine au lansat un asalt asupra protestatarilor, în a 4-a zi de confruntări violente.

Proteste Ucraina: Un manifestant a fost ucis la Kiev (foto:voanews.com)

Forțele de ordine au lansat miercuri, 22 ianuarie, ora 8,  ora României, o ofensivă asupra manifestanţilor retraşi în spatele baricadelor de pe strada Gruşevski, în centrul oraşului Kiev. Imediat după lansarea asaltului şi distrugerea parţială a baricadelor, poliţia părea să se retragă. Imagini transmise de televiziunea ucraineană surprindeau poliţia procedând la arestări. Anunţul morţii unui manifestant a apărut mai întâi pe reţele de socializare, după care a fost făcut şi de către opoziţie şi confirmat de către autorităţi „Bărbatul a murit în această (miercuri) dimineaţa, probabil ucis de un lunetist”, a declarat o sursă din cadrul opoziţiei.

Ministerul de Interne a confirmat moartea unui bărbat în centrul Kievului, fără să precizeze natura rănilor, potrivit Interfax. „Există un cadavru. este adevărat (…). Dar încă nu am stabilit cauzele rănilor”, a declarat serviciul de presă al ministerului pentru agenţia Interfax. Serviciul medical improvizat al opoziţiei a afirmat că alt manifestant a decedat marţi, după ce a căzut, duminică, de la peste zece metri înălţime, de pe o clădire, la intrarea stadionului Dinamo. Potrivit opoziţiei, tânărul a murit în timp ce forţele de ordine luau cu asalt clădirea de pe care manifestanţi aruncau cu cocteiluri Molotov şi proiectile asupra poliţiştilor. Acest eveniment nu a fost confirmat, însă, de către Ministerul de Interne.

Începând de duminică, situaţia este foarte tensionată la Kiev, unde au loc confruntări sporadice în care sunt folosite cocteiluri Molotov, gloanţe de cauciuc şi grenade asurzitoare. Asaltul de miercuri dimineaţa a avut loc după ce premierul Mikola Azarov a ameninţat marţi seara cu recurgerea la forţă împotriva „provocatorilor”.

Mişcarea de contestare a mobilizat sute de mii de persoane, în decembrie, după ce preşedintele Viktor Ianukovici a optat să nu semneze un acord de asociere cu UE, reorientându-se către Rusia. Adoptarea, săptămâna trecută, a unor legi considerate represive, care au intrat în vigoare la miezul nopţii de marţi spre miercuri, a relansat mobilizarea.

Aproximativ 200.000 de persoane au participat duminică la o manifestaţie care a degenerat în confruntări de o violenţă fără precedent între forţele de ordine şi manifestanţi. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite de atunci, potrivit Ministerului de Interne. Surse medicale au afirmat că cel puţin unei persoane i-a fost amputată o mână şi că mai multe alte persoane au prezentat tulburări de vedere. De asemenea, cel puţin 35 de jurnalişti au fost răniţi, a precizat marţi un ONG pentru apărarea presei, potrivit mediafax.

6 comentarii

שׂפֿבּשׂפֿהּשׁ 22-01-2014 - 21:31

Ie prosti astia de la conducerea Ucrainei. Ar trebui sa-l importe pe pastorul Gadea si sa le spele creierii timpitilor alora de ucrainieni. Dupa doua luni de spalari intense or sa devina toti niste huhuisti, adica rime pe doua picioare fara creieri, fara discernamint, fara busola, fara neuroni. Ia uitati-va la noi, la Romania ? Suntem un popor linistit si ascultator. Minacm seminte, bem pepsic la doua litre si ne uitam la Gadea si la Badea si sintem fericiti. Si daca ne mai da si Ponta 3 lei la pensiuca si la salar, sintem ca-n rai ! „Hai ca se raceste!”, vorba lu’ aia mica de la Fragedo !

UnUL 22-01-2014 - 21:32

Trist, dar adevărat.

digital 22-01-2014 - 21:42

ai uitat să menționezi dildo-urile pe care le utilizezi între reclamele la diete sănătoase !
ce ți-e cu babele astea senile, măi, măi !

UnUL 22-01-2014 - 21:46

Nu știu cum e cu „dildo”-urile (nici eu și sunt convins că nici dl. Soare nu utilizează așa ceva), dar tu sigur ești diliu.

digital 22-01-2014 - 21:52

bă, unu-lașule, tu, ești foarte prost!
am vorbit eu cu tine,bă, retardatule de dildo-uri sau cu „domnul” Soare?!
căt de bou poți să fii să zici …..dl. Soare nu utilizează așa ceva),….
cere-ți scuze, imediat de la dl. Soare, impotentule mintal !

UnUL 22-01-2014 - 21:58

Da, ai vorbit cu domnul Soare: un domn inteligent, care face niște comentarii pertinente pe un ton civilizat, și tu vii să murdăreșți totul cu gunoaiele tale. Intervenția mea echivala – la modul mai elegant, cu un scuipat între ochi. Între ochii tăi împaienjeniți de „beutură”.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult