Acasa InternationalExterne Proteste violente în cartierul londonez Tottenham

Proteste violente în cartierul londonez Tottenham

scris de A.B.
1 afisari

Cartierul londonez Tottenham a fost sâmbătă teatrul unor proteste violente, marcate de jafuri şi incendierea unui autobuz, precum şi a două maşini ale poliţiei.

foto:Agerpres

Explozia de violenţă, care a fost cauzată de uciderea, joi, a unui bărbat în vârstă de 29 de ani în urma unui schimb de focuri cu membri înarmaţi ai forţelor de ordine, este cea mai gravă înregistrată în ultimii ani în Tottenham, cartier situat la periferia de nord a Londrei. În 1985, această periferie londoneză a fost scena unor revolte sângeroase provocate de decesul unei femei din cauza unui atac de cord în timp ce casa îi era percheziţionată de poliţie.

Controlul asupra arterei principale din Tottenham a fost reluat cu greutate în cursul serii de către forţele de ordine atacate cu diverse proiectile de mulţimea furioasă.

Situat la peste 10 kilometri distanţă de punctele de atracţie turistică din centrul Londrei, Tottenham este una din zonele cele mai defavorizate din Anglia, în care aproape jumătate dintre copii trăiesc în condiţii de sărăcie, după cum afirmă unii localnici.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult