Proteste violente la Madrid | Ziua Veche
Acasa InternationalExterne Proteste violente la Madrid

Proteste violente la Madrid

scris de A.B.
2 afisari

Confruntări violente au izbucnit, marţi seara, la Madrid, între poliţie şi protestatari ai mişcării „indignaţilor”. Poliţiştii au folosit gloanţe de cauciuc în apropiere de Congresul deputaţilor..Manifestanţii strânşi în preajma legislativului spaniol au fost în cele din urmă împrăştiaţi de forţele de ordine, iar în Plaza Neptuno, din apropiere, a mai rămas doar un grup de protestatari, dintre cei care se adunaseră cu miile şi au cerut, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate, demisia guvernului de la Madrid şi formarea unui nou for legislativ.

In urma confruntărilor dintre poliţie şi manifestanţi, peste 60 de persoane au fost rănite, dintre care doi agenţi ai forţelor de ordine. După ce mai mulţi manifestanţi a încercat să treacă de barierele care împrejmuiau clădirea Congresului Deputaţilor, iar alţii au început să arunce cu pietre, petarde, sticle cu vopsea, precum şi cu alte obiecte, autorităţile au decis să intervină în forţă, au folosit gloanţe de cauciuc, i-au lovit cu bastoanele pe unii protestatari, şi în cele din urmă au arestat în total 22 de persoane.
Agenţii forţelor de ordine au intervenit marţi seară în forţă împotriva manifestanţilor adunaţi în Plaza Neptuno din capitala spaniolă, care protestau împotriva măsurilor de austeritate şi au decis să înconjoare clădirea legislativului spaniol dincolo de cordonul de securitate. Amplul protest convocat sub sloganul „Încercuieşte Congresul” a început la Madrid de la primele ore ale după-amiezii pe străzile din jurul clădirii legislativului spaniol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult