Acasa InternationalExterne Provincia italiană Emilia-Romagna, zguduită în timpul nopţii de 41 de replici seismice

Provincia italiană Emilia-Romagna, zguduită în timpul nopţii de 41 de replici seismice

scris de A.B.
2 afisari

Nu mai puţin de 41 de replici seismice au fost înregistrate în cursul nopţii de marţi spre miercuri în regiunea Emilia-Romagna, din nord-estul Italiei. Zona a fost afectată în ultimele zece zile de două cutremure violente soldate cu mai mult de 20 de morţi.

cutremur

foto: emotional.ro

Potrivit AFP, cea mai puternică dintre replici a avut magnitudinea de 3,5 grade şi s-a produs la ora locală 05.15 (03.15 GMT). Epicentrul său s-a situat în apropierea localităţilor din provincia Modena cele mai afectate de cutremurul de marţi dimineaţa: Camposanto, Cavezzo, Medolla, Mirandola şi San Felice sul Panaro, precum şi San Giovanni del Dosso, mai spre Mantova. Bilanţul seismului de marţi dimineaţa, cu magnitudinea de 5,8 grade, a fost de 16 morţi, un dispărut şi 350 de răniţi. În urma mişcărilor telurice din ultimele 10 zile, 14.000 de persoane, dintre care 8.000 marţi, şi-au părăsit locuinţele, fie pentru că acestea au fost avariate, fie pentru că se tem să revină la casele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult