Acasa InternationalExterne Putin a anunțat mobilizarea parțială și amenință cu bomba nucleară

Putin a anunțat mobilizarea parțială și amenință cu bomba nucleară

scris de Misu Andrei
98 Afisari

Vladimir Putin a anunțat miercuri dimineață mobilizarea parțială în Rusia și a făcut amenințări nucleare.

„Pentru a proteja integritatea țării noastre, este necesară o mobilizare parțială”, a susţinut Putin, într-un discurs înregistrat difuzat la televiziunea de stat, explicând că doar cei care sunt momentan în rezervă și cei care sunt în armată vor fi înrolați.

„Doar acei cetățeni care sunt în rezervă și, în special, aceia care au servit în cadrul forțelor armate și au anumite specializări militare și experiență relevantă fac subiectul mobilizării. Ei vor trece înainte printr-un antrenament, având în vedere că vorbim de o operațiune militară specială”, a explicat liderul de la Kremlin.

El a anunțat că e nevoie de trupe suplimentare și aprovizionare în Donbas, Herson și Zaporojie, pentru a securiza ceea ce numește el teritorii ale Rusiei.

Decretul a fost deja semnat și este în vigoare. Potrivit documentului, toate contractele militare în vigoare au fost prelungite automat cât va ține mobilizarea, perioadă nedeterminată.

Putin și-a început discursul adresându-se în special „cetățenilor din Donețk și Lugansk, Herson și Zaporojie și alte regiuni eliberate de sub regimul nazist” și a spus că va susține rezultatele referendumurilor care vor fi organizate.

„Vom face pașii necesari pentru a proteja suveranitatea noastră și vom susține voința și dorința cetățenilor noștri. Vom face tot ce ține de noi pentru a asigura că referendumurile vor fi organizate în siguranță”, a spus președintele Rusiei.

În plus, Putin susține că Ucraina ar fi fost de acord cu o soluție pașnică, dar nu a fost lăsată de Occident.

„Vestul nu a fost fericit cu această decizie pașnică. Au încercat să ne dea ordine directe, sa submineze negocierile, așa că Kievul a angajat mercenari străini și armata lor a fost antrenată de NATO. (…) Vestul vrea să-și impună brutal voința asupra cetățenilor noștri. Scopul lor e în continuare să ne slăbească, să ne distrugă, o spun deschis. SUA și UE vor să mute războiul pe teritoriul rus”, a acuzat Putin.

Mai mult, el a acuzat că Vestul face „un șantaj nuclear” cu centrala de la Zaporojie și a amenințat că va folosi toate mijloacele pe care le deține.

„Nu este un bluf! Și țara noastră are arme de distrugere și sunt mult mai moderne decât cele ale NATO. Vom folosi toate mijloacele pentru a ne apăra”, a spus Putin.

1 comentariu

Ewiak Ryszard 21-09-2022 - 18:49

Deocamdată, nu există niciun motiv de panică. Unde mergem? Biblia spune: „Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [aceasta semnifica sfarsitul lumii unipolare. Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. Înseamnă, de asemenea, acțiunea militară și marea depresiune, dezintegrare UE și a NATO. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia]. Şi va intra la sud [detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va fi ca înainte și mai târziu [aceste acțiuni militare nu vor duce la un război nuclear. Acest război va începe doar după revenirea „regelui nordului”]” (Daniel 11:28,29). Și numai atunci va fi interventia SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a; Apocalipsa 6:4). Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8).

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult