Acasa InternationalExterne Putin anunță oficial anexările și e gata de armistițiu

Putin anunță oficial anexările și e gata de armistițiu

scris de Misu Andrei
105 afisari

Vladimir Putin a anunțat oficial că Rusia anexează Hersonul, Donețkul, Luganskul și Zaporojie și cele patru regiuni ale Ucrainei urmează să se supună legilor Kremlinului.

„Oamenii și-au făcut alegerea. Rusia acceptă Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Sunt sigur că Adunarea Generală va susține această voință a milioane de cetățeni. Este dreptul lor natural. Până și statutul Națiunilor Unite, primul paragraf, susține acest drept al acestor oameni, un drept bazat pe unitatea istorica, pe generațiile de strămoși comuni pe care i-am avut.

În decursul secolelor am protejat Rusia, de la fondarea primelor orașe, la lupta în Al Doilea Război Mondial, până acum. Ne vom aminti mereu de aceia care nu au fost de acord cu neonaziștii din Ucraina”, și-a început Putin discursul.

Rusia înghite astfel 18% din teritoriul Ucrainei, fiind cea mai mare anexare de teritoriu în Europa de la Hitler încoace.

El a anunțat că este gata să se așeze acum la masa negocierilor și că Kievul nu are altă posibilitate decât de a accepta pierderea de teritorii.

„Acești oameni vor deveni cetățeni ai Rusiei pentru totdeauna! Autoritățile din Kiev trebuie să înțeleagă că această exprimare a dorinței e singura cale pentru pace. Ne vom proteja cetățenii cu toate mijloacele!”, a mai spus Putin, în aplauzele sălii.

„Vestul vrea să ne sărăcească și omoare. Ne reluăm locul în lume”

Președintele rus a trecut apoi la un amplu atac la Occident, în special SUA, anunțând că Rusia nu va fi comandată niciodată și e gata să-și reia locul de putere în lume.

„Rusia e pregătita să-și reia locul în lume. Vestul mai caută o șansă să ne distrugă statul și să ne sărăcească și omoare populația. Nu pot să fie de acord că suntem o mare țară în lume și oamenii noștri nu vor trăi niciodată sub comanda altcuiva”, a continuat liderul de la Krmelin.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult