Acasa InternationalExterne Putin are indoieli in privinta bunelor intentii ale SUA

Putin are indoieli in privinta bunelor intentii ale SUA

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat ca doreste sa creada in relansarea relatiilor dintre Rusia si Statele Unite, conform unui interviu acordat ziarului Kommersant. „Vreau cu adevarat sa cred” in posibilitatea relansarii relatiilor bilaterale, a precizat Putin, observand ca actuala administratie americana incearca, la randul sau, sa imbunatateasca relatiile cu Rusia, transmite Mediafax.


„Dar exista si altceva. Spre exemplu, reinarmarea Georgiei, care continua. De ce se intampla acest lucru?”, adauga Putin. In urma conflictului din august 2008, pentru controlul asupra regiunii separatiste Osetia de Sud, Rusia a criticat Statele Unite de mai multe ori pentru ca a livrat armament Georgiei. Un alt subiect de disputa il reprezinta planul scutului american antiracheta in Europa. „Ne-am exprimat de mai multe ori pozitia fata de scutul antiracheta”, a declarat Putin. Se pare ca s-a stabilit ca nu vor exista sisteme antiracheta in Polonia. Perfect! Dar, in acelasi timp, se anunta ca vor exista astfel de planuri in alte tari europene. Iar atunci, unde este relansarea relatiilor?”, adauga Putin, considerand ca presedintele SUA, Barack Obama, era „sincer” cand vorbea de relansarea relatiilor. „Nu stiu ce poate si ce nu poate. Vreau sa vad daca va reusi sau nu. Dar doreste acest lucru. Simt ca aceasta este dorinta sa sincera”, adauga premierul rus. Relansarea relatiilor ruso-americane reprezinta una dintre prioritatile diplomatice celor doua tari, dupa gravele tensiuni aparute in timpul fostei administratii George W. Bush.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult