Acasa InternationalExterne UPDATE: Putin cǎtre Barroso: „Dacǎ vreau, iau Kievul ȋn 2 sǎptǎmȃni”. Care este rǎspunsul Rusiei!

UPDATE: Putin cǎtre Barroso: „Dacǎ vreau, iau Kievul ȋn 2 sǎptǎmȃni”. Care este rǎspunsul Rusiei!

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

UPDATE: Consilierul Kremlinului pe probleme internaționale, Iuri Ușakov, anunțat cǎ presa italianǎ a „scos din context” afirmațiile lui Vladimir Putin, citate de Jose Manuel Barroso. El a adǎugat cǎ „Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este de nivelul unei personalităţi politice serioase”.

Ȋntr-o conversație telefonicǎ, Vladimir Putin i-ar fi spus preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso cǎ poate cuceri Kievul ȋn „douǎ sǎptǎmȃni”.

Putin cǎtre Barroso: „Dacǎ vreau, iau Kievul ȋn 2 sǎptǎmȃni” (foto:chart97.org)

Putin cǎtre Barroso: „Dacǎ vreau, iau Kievul ȋn 2 sǎptǎmȃni” (foto:chart97.org)

Detaliile acestei conversații ar fi fost relatate de Barroso colegilor la summitul UE de săptămâna trecută și date publicitǎții de cotidianul italian La Repubblica. Aceste comentarii ale lui Putin sunt fǎcute publice ȋntr-un moment ȋn care liderul de la Kremlin afirmǎ cǎ nu existǎ militari ruși ȋn Ucraina, iar NATO intenţionează să construiască o nouă forţă de reacţie rapidă de până la 4.000 de militari care să poată ajunge în Europa de Est în 48 de ore pentru a răspunde unei posibile agresiuni ruseşti.

Mediafax amintește cǎ Vladimir Putin a fost la fel de dur ȋn declarații și cȃnd a fost întrebat de un reporter al BBC dacă „regretă crimele din Ucraina„. Încercând să se apere, a replicat în rusă. „Care este scopul şi sensul operaţiunii militare din prezent din est? Şi ce a determinat escaladarea activităţilor lor”, a spus preşedintele. „Ele au fost determinate de faptul că trupele ucrainene asediază zone civile şi trag direct în zone rezidenţiale. Aceasta este ceea ce multe state, inclusiv în Europa, preferă să nu observe, din nefericire”, a adăugat preşedintele.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult