Acasa InternationalExterne Putin “crede” in moneda euro si “recunoaste” ca trebuie corectat sistemul politic rus

Putin “crede” in moneda euro si “recunoaste” ca trebuie corectat sistemul politic rus

scris de Ziua Veche
5 afisari

 

.Rusia crede in moneda euro, iar criza din zona euro este temporara, sustine premierul rus Vladimir Putin. Intr-un intrerviu acordat AFP, Putin a laudat Europa pentru modul in care a actionat in rezolvarea problemelor economice, scrie Eubusiness.com. “In opinia mea, nu exista conditii obiective pentru caderea euro. Exista anumite dificultati. Eu sunt sigur ca ele sunt doar temporare. Noi credem si avem incredere in moneda euro”, a spus premierul rus.


Uniunea Europeana este cel mai mare partener comercial al Rusiei si Moscova urmareste problemele zonei euro, in special dupa criza care a avut loc in Grecia. “Nimeni nu este interesat in colapsul Uniunii Europene”, a adaugat premierul Putin. Si Rusia a fost grav afectata de incetinirea cresterii economice la nivel mondial, inregistrand o contractie economica de 7,9% anul trecut. Cu toate acestea, spre deosebire de Grecia, ea a reusit sa evite un al doilea val al crizei.

Este o traditie ca UE sa-si impuna standardele”

In acelasi timp, seful guvernului a fost destul de critic privind atitudinea Uniunii Europene, care isi exprima periodic ingrijorarea privind incalcarea libertatilor democratice in Rusia, scrie RIA Novosti. “Este o veche traditie a tarilor europene sa-si impuna standardele si reglementarile. Amintiti-va perioada de colonizare, de exemplu, a Africii. Europenii au venit acolo cu statutul sau, cu regulile sale. S-au ocupat de civilizarea aborigenilor. Am un presentiment ca aceasta veche traditie s-a transformat in democratizare, acolo unde europenii si partenerii nostri vroiau sa stea ferm pe pozitii pentru a se simti mai increzatori”, a afirmat Putin. Pe langa aceasta, potrivit premierului rus, nu exista un model unic de “democratie vestica”. El a subliniat de asemenea ca incalcarea drepturilor omului este prezenta si in Franta, iar gruparile internationale care apara drepturile omului au scris acum cativa ani niste “volume groase” despre incalcarea drepturile cetatenilor in inchisorile franceze. Putin a adaugat ca aceste nereguli trebuie neaparat combatute.

Putin: In sistemul politic rus sunt multe de corectat si de imbunatatit

Premierul rus Vladimir Putin a declarat ca in sistemul politic rus sunt multe de corectat si de imbunatatit, dar aceasta necesita timp, potrivit aceleiasi surse. “Eu cred ca in sistemul politic exista multe lucruri de corectat, de schimbat, de imbunatatit, dar acesta este un proces firesc de maturizare a societatii, care nu se poate realiza fragmentat. Si noi spre asta mergem. Pana la urma, prin ce am trecut noi? Tarism, apoi stalinism si comunism. Iar la inceputul anilor ’90 a inceput construirea unei societati dupa alte principii. Aceasta necesita timp”, a spus Putin intr-un interviu acordat France Press si postului de televiziune France 2, in legatura cu vizita sa in Franta care va avea loc pe 10-11 iunie.

 

0 comentariu

Gormogon 08-04-2010 - 13:46

Un radar ramane de prasila ;-)…

Vlad 08-04-2010 - 15:02

Amendatii pe ghiolbani !!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult