Acasa InternationalExterne Putin: Crimeea nu va deveni parte a NATO, Rusia nu va permite

Putin: Crimeea nu va deveni parte a NATO, Rusia nu va permite

scris de S. P.
6 afisari

Preşedintele rus a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, afirmând că Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componenţa NATO.

Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte a NATO

Putin: Rusia nu putea permite ca Peninsula Crimeea să devină parte a NATO (foto: businessinsider.com)

„Vreau să fie clar şi sincer. Menţineam un dialog cu partenerii noştri – cu europenii şi americanii – folosind doar instrumente diplomatice şi paşnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susţinerea unei lovituri de stat anticonstituţionale în Ucraina. Nu aveam nicio garanţie că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO„, a declarat Vladimir Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 şi postului de televiziune TF1.

„Să mă scuzaţi, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiţii, când un teritoriu cu o populaţie preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianţă militară internaţională, deşi locuitorii Crimeei voiau să fie în componenţa Rusiei”, a adăugat el.

Totodată, liderul de la Kremlin a afirmat că „o politică bazată pe expansiune şi cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană”.

El a subliniat că destrămarea fostei Uniuni Sovietice a fost o „catastrofă umanitară a secolului XX, ci nu una de tip politic sau ideologic”.

De asemenea, preşedintele rus a declarat că ar vrea ca numele lui să rămână în istorie şi să fie legat de ameliorarea condiţiilor de viaţă în Rusia.

„Aş vrea să fiu considerat drept un om care a făcut tot de a putut pentru fericirea şi prosperitatea ţării sale, a poporului său”, a spus Putin potrivit Mediafax.

74 comentarii

Mircea 05-06-2014 - 09:35

“o politică bazată pe expansiune şi cuceriri de teritorii nu are viitor în epoca contemporană”.

Are dreptate. Ce uita sa ne spuna Putin este ca nu NATO a furat Crimeea ci el cu armata lui. Adica Rusia a facut o frumoasa expansiune si a cucerit prin forta armatei sale un teritoriu.
Mai uita rusul sa ne spuna ca militarii lui sunt cei care trag in militarii ucrainieni nu militarii NATO.

UnUL 05-06-2014 - 09:41

Asta se numește minciună (gogonată!) prin omisiune.

Antibasistul 05-06-2014 - 12:03

Voi basistii aveți numai kakat in capete, ptiu!!!!!

Mircea 05-06-2014 - 09:43

Si daca tot vorbeste despre sustinerea unei lovituri de stat anticonstitutionale trebuie sa-i amintesc rusului ca incepind din vara anului 1989 turistii RUSI au invadat Romania nu turistii occidentali. In ce scop au venit rusii aici nu mai are rost sa explic.

neacsum 05-06-2014 - 10:01

Iara gresesti. Turistii rusi nu au invadat Romania, ci au fost chemati in Romania asa cum au venit si cei din Ungaria, Serbia, Israelienii si americanii. Daca tot te apuci sa spui, spune pana la capat. Nu Rusii au fost cei suparati pe Ceausescu de fapt ci finantele mondiale care nu mai aveau cu ce sa il stranga de boase pe Ceausescu si nu mai puteau lua nimic de la romani. Slava domnului, cu ajutorul rusilor care nici ei nu ii iubeau pe romani dar organizat de marile puteri occidentale, ca si in Ucraina, s-a intamplat in Romania ce se intampla in Ucraina acuma. Aici ai sesizat bine similitudinea. Si Ucraina va merge pe acelasi drum al distyrugerii si spolierii , a indatoririi si pierzaniei si va ajunge ca si noi o colonie.

Mircea 05-06-2014 - 10:24

Cine i-a chemat pe rusi ca asta nu stiu ? Stiu doar ca Iliescu dorea armata rusa aici dar asta era in decembrie. Ca occidentalii erau suparati pe Ceausescu din cauza platii datoriilor e o gluma buna. Ceausescu a anuntat plata integrala a datoriilor in martie 1989. Ai vazut de atunci ca romanii au trait mai bine, ai vazut magazinele in sfirsit pline, ai vazut caldura in case, ai vazut curent neintrerupt, ai vazut salarii mai mari, ai vazut ceva in bine ? Nu. Si da, nu rusii erau suparati asa cum nu ei sunt suparati nici acuma pe noi ci iubitii lor conducatori. Atunci suparatul se numea Gorbaciov deoarece in naivitatea lui credea ca glasnost si perestroika sunt drumul spre socialismul cu fata umana. Ce nu stia Gorbaciov dar stia bine Ceausescu era faptul ca daca se da liber la critici atunci singurul vinovat de traiul,minunat al romanilor era PCR in frunte cu…..
Pina in 89 Romania era libera si independenta fara trupe rusesti in tara dar romanii traiau mult mai prost decit ungurii sau oricare socialisti mai putin albanezii. Ce l-a oprit pe dragul tau oltean cu 4 clase sa copieze socialismul gulasului aplicat de Kadar ? Probabil ca era votat si acuma cu 99,99%. Rusii l-au oprit cu perestroika lor si nu occidentalii.

neacsum 05-06-2014 - 11:17

Pai daca crezi ca lobilutia a inceput in Decembrie ce mai cauti sa comentezi pe aici, asa ca sa spui si tu ceva ?Tu nu ai auzit ca ”revolutiile” se pregatesc din timp?Sau poate crezi ca si cea din Ucraina a inceput in Noiembrie 2013 sau Ianuarie 2014. Desteptare! Lumea nu a inceput si nu se sfarseste odata cu tine.

pathfinder 05-06-2014 - 11:30

Corect!?! 🙂
Care-i legatura cu ce spunea omu’?
Sau ai simtit nevoia sa spui si matale ceva…

Mircea 05-06-2014 - 12:24

Unde am scris eu ca lobilutia a inceput in decembrie ? N-ai reusit sa observi ca vorbeam despre invazia de turisti din VARA anului 1989 ? In armata nu ati invatat ca iarna nu e ca vara ? Invazia aia era partea vizibila a ghetarului dar am uitat ca vorbesc cu colonei si cu ei trebuie alt limbaj, mai simplu si usor de inteles. Ca lumea nu a inceput cu mine ai dreptate, dar vorba lui path unde-i legatura ?

Mircea 05-06-2014 - 12:26

Nu ai observat nici ca am inceput cu o intrebare. Desteptarea, colonele !

UnUL 05-06-2014 - 13:10

Cu coloneii ăștia de pe vremea lui Pingelică ne-am cam lămurit. Unui prieten de-al meu, pe când era în armată, colonelul ăi explica că „drumul se bifurcă în trei” (:)???!!!)

UnUL 05-06-2014 - 13:10

🙂

pathfinder 05-06-2014 - 13:19

Asta cu „se bifurca in trei” a avut urmatorul efect: colegul de birou se uita luuung la mine si sa ma intreba:
– Iar razi ma ca necontrolatu’?

neacsum 05-06-2014 - 11:20

Apropo d etrai si acuma Romania in Romania se traieste mai prost decat in Ungaria, Albania, Polonia, Cehia si celelalte tari fost socialiste. Deci ce i-a impiedicat pe cei ce ne-au ”indrumat” si condus pana acuma sa faca din Romania o tara prospera si pe romani mai buni decat altii? Cand vei afla raspunsul la inytrebarea asta vei fi aflat secretul lui Polichinelli.

pathfinder 05-06-2014 - 11:33

In Romania se traieste mai prost decat in Albania???
Iar bagi Albania mai generale?

Tu compari Romania cu Cehia sau Polonia?
Pai in timp ce pantofarul national platea datorii si lasa industria nemodernizata aia investeau.
De acolo si decalajul, generale…

Intelegi? 😉

UnUL 05-06-2014 - 11:40

Care „general”, că gândește ca un „plotoner”?

Antibasistul 05-06-2014 - 12:02

Voi basistii aveți numai kakat in capete, ptiu!!!!

Mircea 05-06-2014 - 12:34

Banuiesc raspunsul tau. Cei care ne-au „indrumat” sunt americanii, tot ei au votat in locul nostru si l-au tinut pe Iliescu 11 ani in fruntea noastra spre bucuria celor ca tine. Ce nu stiu este motivul pentru care tot americanii i-au indrumat de minune pe unguri, pe albanezi, pe polonezi, pe cehi si ceilalti fosti ca sa traiasca mai bine decit noi. Sa fie invidia lor de vina ca noi am fost liberi si independenti si nu ne-am modernizat industria timp de 10 ani ? Asta e secretul lui POLICHINÉLLE sau tu te referi la altul ?

Mircea 05-06-2014 - 10:37

Daca ma pun sa compar cum traiesc acuma fata de anul 1989 cind nu datoram nimic nimanui atunci prefer sa traiesc intr-o „colonie” fara sa ma impuste granicerii colegi cu tine in armata cind vreau sa vad cum traiesc altii. Prefer sa-mi pierd vremea alegind ce sa cumpar din magazine decit sa vad doar vinzatoare si rafturi goale, prefer sa stau in caldura decit sa tremur „liber si independent”, prefer sa aleg eu ce ziare citesc nu sa primesc doar ce era voie, prefer sa aleg din sute de posturi radio/tv decit sa „aleg” din cele doua ore de TV (partial color), prefer ca tinerii sa munceasca unde vor ei (oare de ce nu pleaca la munca in Rusia si toti aleg tarile capitaliste ?) nu fortat pe santierele patriei sub comanda unor descreierati ca tine, prefer sa-mi aleg eu masina nu sa dau ciubucuri grase stabilor din PCR ca sa-mi „aleg o Dacia 1300, prefer sa spun ce vreau fara sa ma tem ca turnatori ca tine fug la secu sa raporteze ca mie imi place mai mult de Gorbaciov decit de Ceausescu. Nu regret anii 80 nici macar pentru faptul ca atunci eram mai tinar dar nu puteam sa ma simt bine cu prietena ca nici prezervative nu aveam voie sa cumparam in Romania libera si independenta pe care o plingi tu.

pathfinder 05-06-2014 - 10:45

🙂
LIKE!

Ereticul 05-06-2014 - 11:10

Like! si eu, dar am o mentiune: prin anii 90 la Piata Universitatii se canta: „Azi avem toti pasapoarte / De valuta n-avem parte … ”
In opinia personala Romania putea sa stea mult mai bine in prezent daca ar fi urmat dupa 1989 modelul chinez. Macar in ceea ce priveste executarea publica a politicienilor corupti.

pathfinder 05-06-2014 - 11:28

Modelul chinez?
In ce sens?

Ereticul 05-06-2014 - 11:43

In doua sensuri:
1. toleranta zero fata de coruptie.
2. buna gestionare a economiei si protejarea interesului national.

UnUL 05-06-2014 - 11:47

Mda, numai că, vezi, sunt niște probleme:
1. România fiind în UE și pedeapsa cu moartea fiind interzisă, nu poți condamna la moarte marii corupți, ca în China.
2. Buna gestionare a economiei poate fi făcută doar de oameni competenți și cinstiți. Ori masa de dobitoci din România votează de-a-nboulea cu incompetenții și corupții.

pathfinder 05-06-2014 - 11:51

Si cum ramane cu:
1. libertatea de expresie (includ aici libertatea presei, libertatea de a spune orice ne trece prin cap, libertatea de a demonstra si nu doar: internetul fara cenzura, etc);
2. libertatea de a alege si a fi ales (pluripartitism);
3. economie concurentiala de piata;
s.a.m.d – s.a.m.d – s.a.m.d

Ce inseamna, pana la urma si la urma: „buna gestionare a economiei si protejarea interesului national”?
A economiei de stat?
Interesul national din ce puncte de vedere?

Antibasistul 05-06-2014 - 12:01

Voi basistii aveți numai kakat in capete, ptiu!!!

Ereticul 05-06-2014 - 12:11

@ UnUL: din pacate masa de votanti nu a avut de ales pana in prezent decat dintre hoti si corupti. Multi dintre ei poate ca sunt competenti (buni in meseriile lor) dar absolut toti au bagat mana intr-o forma sau alta.

@ pathfinder: libertatea de exprimare este destul de tolerata in China. Singurul lor subiect tabu: partidul. La noi subiectul tabu: holocau$tul. Pana aici scor egal.
Economia este concurentiala si in China si se permite oficial libera initiativa (chiar este incurajata). Ca exemple va pot propune zonele economice Hong-Kong, Shengen, Shanghai. Nu se numesc degeaba „o tara, doua sisteme”. Anumite industrii si regii sunt monopol de stat, dar asta este in favoarea lor. Noi ce am castigat concesionand toate utilitatile (Apa Nova, Enel, Distrigaz) strainilor?
Interesul national din punct de vedere al cetatenilor romani si al teritoriului romanesc. Va dau in acest sens un exemplu arhicunoscut: ComTim (fermele de porci) desfiintata prin 1991 si infiintata „peste gard” la unguri.
Nu ma pricep prea mult la economie, dar stiu ca la nivelul anilor 89 industria si economia romaneasca era la un nivel simtitor egal cu cea chineza. Ei au reusit sa faca performanta, noi nu.

pathfinder 05-06-2014 - 12:27

Mi-ai raspuns partial.
Fie si asa.

GDP per capita
1. International Monetary Fund
74 Romania 13,396
93 China 9,844

2. World Bank
59 Romania 18,063
89 China 10,960

3. Central Intelligence Agency
77 Romania 13,200
97 China 9,800

Ei au reusit sa faca performanta, noi nu.
Serios?!?

pathfinder 05-06-2014 - 12:31

Average wage:
47 Romania $954
57 China $656

Deci cum stam? 🙂

Ereticul 05-06-2014 - 12:59

@ pathfinder:
1. Am raspuns cat am putut eu de bine. Daca sunt subiecte pe care le-am trecut cu vederea, va rog sa mi le aratati si incerc sa le dezbat cu placere.
2. Performanta nu se masoara in medii. Repet, la economie sunt aproape de zero si ma bazez doar pe informatiile vagi si superficiale din presa. Insa chiar si asa, industria noastra tinde spre zero in timp ce a chinezilor cunoaste un maxim. Iar veniturile romanilor si chinezilor pe care ii cunosc eu sunt complet diferite de „salariul mediu”. Majoritatea romanilor din clasa de mijloc au salarii de cel mult 5 – 600 Euro, in timp ce chinezii pe care i-am cunoscut in Beijing (tot din clasa de mijloc) mi-au declarat ca au salarii de ~ 1.000 Euro. Si mai trebuie tinut cont si de raportul preturilor fata de venituri – cat il costa pe un roman utilitatile si hrana (fara sa punem si medicamentele la socoteala) din salariu si cat il costa pe un chinez. Si la acest capitol chinezii pe care i-am intalnit cred ca stau mai bine.
Deci?

UnUL 05-06-2014 - 13:04

@Ereticul
Atunci când o grămadă de nătărăi pun ștampila – la votul așa-zis „uninominal” – pe indivizi cu dosare penale în curs sau chiar cu condamnări, prostia lor nu are nicio scuză.
P.S. „Absolut toți” e o exagerare; poate vor fi fiind 2-3% cinstiți. (??!!)

pathfinder 05-06-2014 - 13:13

2. libertatea de a alege si a fi ales (pluripartitism);
3. economie concurentiala de piata;

Eu am dat date oficiale.
Din mai multe surse.
In ceea ce priveste preturile din Romania si China ma abtin pentru ca nu le cunosc pe cele din China.

Dar!
Patru din diviziile companiei la care lucrez sunt in China: Beijing, Shanghai, Suzhou si Taipei.
Din punct de vedere al salarizarii, la experienta egala, sunt mult sub cele practicate in Romania.

Si, atentie!, mai mici decat cele din Bangalore desi, parere personala bine intemeiata, chinezii fac treaba mult mai buna.

Deci? 🙂

Ereticul 05-06-2014 - 13:20

@ UnUL: ma tem ca nu este o exagerare, domnule profesor. Cu mentiunea ca m-am referit la oamenii politici si nu la functionarii publici, iar expresia „a baga mana” include si traficul de influenta. Cunoasteti dvs. vreun politician care nu a pus „o vorba buna” pentru rude si prieteni? Sau care sa numere intotdeauna corect si cinstit voturile?

UnUL 05-06-2014 - 13:22

@Eraeticul
Apropo de salarii:
Salariul minim în China – 200 de euro
Salariul mediu in China anul trecut a fost de aproximativ 2.000 de yuani. In lei, asta ar insemna cam 1.100 de RON. Statisticile oficiale chineze iau in calcul la salariul mediu doar mediul urban (cam 50 la suta din populatie). Asadar ceea ce se intelege in Romania prin “salariu mediu” e cu mult mai mic in China.
In domenil bugetar salariul mediu (conform metodologiei lor) e de 37.000 de yuani pe an (cam 3.000 pe luna), iar in sectorul privat de 20.700 pe yuani pe an (sub 1.750 de yuani pe luna).
Un studiu on-line de anul acesta a stabilit ca la Beijing un salariu “care sa-ti permita sa traiesti” ar trebui sa fie de 8.550 de yuani pe luna. La Shanghai ar trebui sa fie de 9.250 de yuani pe luna.
„Ar trebui” pentru ca, conform birourilor statistice din cele doua orase, salariul mediu in Beijing e de 4.700 de yuani, iar la Shanghai de 4.350 de yuani.

UnUL 05-06-2014 - 13:23

APROPO DE SALARUI:
Salariul minim în China – 200 de euro
Salariul mediu in China anul trecut a fost de aproximativ 2.000 de yuani. In lei, asta ar insemna cam 1.100 de RON. Statisticile oficiale chineze iau in calcul la salariul mediu doar mediul urban (cam 50 la suta din p o p u l a t i e). Asadar ceea ce se intelege in Romania prin „salariu mediu” e cu mult mai mic in China.
In domenil bugetar salariul mediu (conform metodologiei lor) e de 37.000 de yuani pe an (cam 3.000 pe luna), iar in sectorul privat de 20.700 pe yuani pe an (sub 1.750 de yuani pe luna).
Un studiu on-line de anul acesta a stabilit ca la Beijing un salariu “care sa-ti permita sa traiesti” ar trebui sa fie de 8.550 de yuani pe luna. La Shanghai ar trebui sa fie de 9.250 de yuani pe luna.
„Ar trebui” pentru ca, conform birourilor statistice din cele doua orase, salariul mediu in Beijing e de 4.700 de yuani, iar la Shanghai de 4.350 de yuani.

UnUL 05-06-2014 - 13:29

@Ereticul
Nu, nu cunosc (dar nici nu mă prea învârt printre politicieni). Dar nici nu pot băga mâna în foc că nu există, așa că las să funcționeze prezumpția de nevinovăție.

Ereticul 05-06-2014 - 13:49

@ pathfinder:
1. libertatea de a alege si a fi ales este diferita de pluripartitism.
Exista si in China dreptul de a intra in cursa electorala (cel putin la nivel de primar, prefect, guvernator, etc.) ca simplu cetatean macar la nivel teoretic (nu cunosc detalii de procedura, asa ca nu merg mai departe).
In privinta pluripartitism / partid unic – daca iau ca exemplu Romania (am avut ambele variante) consider ca singura diferenta este bugetul alocat campaniei electorale. Pentru ca – in opinia mea – in tara noastra avem tot partid unic, al hotilor, mascat in pluripartitism de deviza romaneasca „aceeasi Marie cu alta palarie”.

2. Economie concurentiala de piata exista si in China. Exista fabrici particulare, magazine particulare, restaurante particulare, etc. Numai industria strategica este monopol de stat.

3. Preturile: parte dintre ele pot fi gasite si pe internet, daca incercati o cautare dupa experientele turistice ale strainilor. O sa va faceti o idee despre cat costa o masa la restaurant, cat costa un hotel,care este pretul biletelor de intrare la muzee si spectacole si care sunt preturile din magazine si piete (de aici puteti calcula la cat se ridica cheltuielile cu mancarea). Pentru partea cu utilitatile si intretinerea va trebui sa-i credeti pe cuvant pe chinezii cu care aveti contact (sau pe colegii detasati la diviziile chinezesti).
Si trebuie sa mai tineti cont si de faptul ca subiectul discutiei este „clasa de mijloc”, iar domeniul dvs. (IT) se incadreaza (din cate stiu eu) spre varf.
Oricum, daca presupunem ca un roman incaseaza lunar 1.000 Euro dar cheltuieste pe regie in jur de 800, iar un chinez incaseaza lunar 800 Euro dar plateste aceeasi rege cu 400 Euro se naste intrebarea simpla: Cine sta mai bine?

P.S. – Scuze pentru stilul imprastiat de a ma exprima, astazi nu sunt prea inspirat la capitolul concizie si organizare a ideilor. Poate si pentru faptul ca, desi China este unul dintre subiectele mele preferate, economia este un subiect pe care il detest.

pathfinder 05-06-2014 - 14:00

@Ereticul
Multumesc pentru raspunsuri.

Ca sa inchei cumva, din partea mea, eu am sa spun ca prefer sa traiesc in Romania (asa cum e ea in post-decembrism) decat in China actuala.

Probabil acelasi lucru l-ar spune si chnezii care au inceput sa apara pana si in oraselul meu de provincie si si-au deschis tot felul de afaceri.

Ereticul 05-06-2014 - 14:10

@ pathfinder: cu placere si multumesc si eu pentru timpul acordat.

Si eu prefer sa traiesc in Romania, dar ca turist prin Europa mi-am pus intotdeauna o intrebare: cum se face ca atat de multi chinezi au bani sa inceapa o afacere in Europa, in timp ce romanii nostri se duc in aceleasi tari in mare parte drept bone, ingrijitori sau capsunari?

pathfinder 06-06-2014 - 08:50

@Ereticul
Scuze, dar nu ma pot abtine.

Uite ce spune un angajat din China pe un forum intern…

„It’s a pity Chinese mainland employees cannot see the video because we cannot visit youtube.com.”

Ereticul 06-06-2014 - 10:30

@ pathfinder: ciudat, pentru ca eu in 2010 am avut acces din Beijing la toate conturile mele care foloseau servere americane, dar nu imposibil – in 4 ani multe se pot schimba.
Insa am de subliniat 2 aspecte:
1. pentru orice site sau retea de socializare american exista un echivalent chinezesc (sau unul asiatic), mult mai util pentru un chinez din China.
2. embargouri exista si din partea altor tari – spre exemplu am intalnit candva un cetatean american care cauta trabucuri cubaneze in Romania, pentru ca importul lor in USA era interzis.

pathfinder 06-06-2014 - 10:44

@Ereticul
Acum postez de pe mobil dar dimineata, pornit de respectiva chinezoaica, am cautat site-urile interzise in China.
N-am cum sa dau link-ul acum.

Insa site-ul era de pe wikipedia si includea Facebook, Twitter, etc.

Vezi:
„List of websites blocked in China”

Ereticul 06-06-2014 - 13:14

@ pathfinder:
Am gasit usor siteul, are mentiunea „Also note that many of the sites listed may be occasionally or even regularly available, depending on the access location or current events.” Iau in calcul si ideea ca este foarte posibil ca de la anumite hoteluri internetul prin cablu sa fie mai „permisiv”.
Oricum ar fi, lista cu site-uri blocate se refera in special la americani si japonezi (plus Taiwan) – tari cu care China se afla in plin razboi propagandistic, caz in care cenzurarea mijloacelor media ale inamicului este o masura logica si fireasca.
Daca doriti putem deschide o discutie despre istoria Chinei, care sa includa perioadele de izolationism ale imperiului si perioadele nefaste ale invaziilor straine. Probabil ca in urma unei asemenea dezbateri o sa pot sa va explic de ce in mentalitatea chinezului de rand exista autosuficienta teritoriala si dorinta de a nu fi dominati si influentati de interese straine.

pathfinder 06-06-2014 - 13:29

🙂
OK.
Cand scot astia un articol despre China stam la taclale despre istoria lor.
Sau, ma rog, am sa te ascult cu atentie pe tine, ca io nu-s asa mare cunoscator.

In ceea ce priveste perioadale de izolationism, trebuie sa recunosti ca deschiderea din ultima vreme a fost motorul dezvoltarii Chinei.

BULA 05-06-2014 - 10:28

Ba kakatule, in ’89 Rusia era condusa de o grupare de tradatori, in frunte cu Gorbaciov, cumparati toti de CIA si de evreime. Nu se poate pune in carca rusilor ce s-a intamplat atunci, ca ordinele veneau de la Washington.

Mircea 05-06-2014 - 10:40

Alt comunist cu argumente forte. Ce sa-ti raspund ba…..? Esti profesor.

Tache 05-06-2014 - 15:48

Daca in ’89 Rusia nu era condusa de o grupare de tradatori, in frunte cu Gorbaciov, cumparati toti de CIA si de evreime, atunci nu ar fi existat catastrofa umanitara de care vorbeste Putin, Rusia fiind o tara foarte bogata si atunci, la fel ca acum.

pathfinder 05-06-2014 - 10:43

cipcirip-cipcirip-cipcirip

Antibasistul 05-06-2014 - 10:57

Dobitocilor basisti securisti diversionisti, BULA A SCRIS ADEVARUL DESPRE RUSIA, mai sus!!!

pathfinder 05-06-2014 - 11:05

BULA are pasarele.
Tu esti prost sadea.

Antibasistul 05-06-2014 - 11:09

Bou basist, ca toți basiștii, pentru voi animalelor basiste, ADEVARURILE SUNT PASARELE!!!
Mă c..c pe voi băsiștii!!!

pathfinder 05-06-2014 - 11:27

Da’ de scuipat nu scuipi, cacaciosule?

UnUL 05-06-2014 - 11:38

Se și c a c ă și scuipă; e tot numai o secreție și o excreție.

UnUL 05-06-2014 - 11:42

B o u antibășist, pentru tine păsărelele sunt adevăruri.

Antibasistul 05-06-2014 - 11:59

Pentru retardații-idioți basisti ADEVARURILE-S PASARELE, vai de ei!!!

Antibasistul 05-06-2014 - 12:04

PS. Voi basistii aveți numai kakat in capete, ptiu!!!!!

UnUL 05-06-2014 - 12:21

Pentru retardații-idioți antibasisti PASARELELE-S ADEVARURI, vai de ei!!!

UnUL 05-06-2014 - 12:24

Voi basistii aveți numai kakat in capete, ptiu!!!!! – copy-paste 3

Antibasistul 05-06-2014 - 15:12

Ma c…c pe tine!!..

UnUL 05-06-2014 - 15:45

copy-paste 3717

Antibasistul 05-06-2014 - 15:49

Ma c…c pe tine…..

UnUL 05-06-2014 - 16:01

3719

UnUL 05-06-2014 - 16:02

Pentru colită de fermentație, ia furazolidon, Bășinel!

Antibasistul 05-06-2014 - 16:31

Ma c…c pe tine…..

UnUL 05-06-2014 - 16:46

3720

UnUL 05-06-2014 - 11:37

Mda. multe păsărele mai are și Bulișor ! Ca de altfel toți rusofilii!

Antibasistul 05-06-2014 - 12:00

Voi basistii nu aveți nici pasarele, aveți numai kakat in capete, ptiu!!!

UnUL 05-06-2014 - 12:23

Supoziție eronată, Bășinel. Oricum, tu n ici măcar nu ai cap.

UnUL 05-06-2014 - 12:24

copy-paste 2

Antibasistul 05-06-2014 - 15:11

Ma c…c pe tine!!.

UnUL 05-06-2014 - 15:44

copy-paste 3716

Antibasistul 05-06-2014 - 15:47

Ma c…c pe tine……

UnUL 05-06-2014 - 15:58

3718

Antibasistul 05-06-2014 - 16:30

Ma c…c pe tine……..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult