Acasa InternationalExterne Putin despre viitorul Ucrainei

Putin despre viitorul Ucrainei

scris de Laurentiu Banches
17 afisari

Președintele rus Vladimir Putin a declarat în seara de duminică, 16 noiembrie, că Ucraina are viitor numai în caz de federalizare.

Putin despre viitorul Ucrainei (foto: sitel.com.mk)

Putin despre viitorul Ucrainei (foto: sitel.com.mk)

Ucraina este o țară complexă și nu numai din punct de vedere al componenței etnice, ci și al proceselor de formare a sa în forma actuală”, a afirmat Vladimir Putin, într-un interviu acordat duminică postului de televiziune german ARD Întrebat dacă există viitor pentru această țară, președintele rus a răspuns pozitiv: „Cred că desigur există. Aceasta este o țară mare, o națiune mare, cu o populație de 43-44 de milioane de persoane. Aceasta este o mare țară europeană, cu o cultură europeană”. „Dar știți, doar un singur lucru lipsește: înțelegerea că dacă vrei să fii de succes, stabil și economia să-ți crească, fiecare trebuie să aibă un sentiment că aceasta este casa lui, indiferent de ce limbă vorbește — fie că este vorba de maghiară, rusă, ucraineană sau poloneză”, a adăugat liderul rus, subliniind că nu înțelege respingerea federalizării de către unele forțe politice din Ucraina.

„Auzim acum că ar putea fi vorba de descentralizare și nu de federalizare.Totul e un joc de cuvinte. Trebuie să înțelegem ce încorporăm în acești termeni: descentralizare, federalizare, regionalizare. Așa se poate adăuga încă o duzină de termeni”, a atras atenția Putin, potrivit căruia „principalul este ca oamenii, care trăiesc în acele teritorii, să înțeleagă cu au anumite drepturi, că pot rezolva în mod independent ceva în viața lor”. Potrivit Agerpres, autoritățiile de la Kiev resping federalizarea ca pe o încercare dedestabilizare a țării, în contextul în care ostilitățile în estul separatist au făcut deja peste 4.000 de morți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult