Acasa InternationalExterne Putin e rupt de realitate

Putin e rupt de realitate

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Raportul anual prezentat marti de Putin a ridicat multe intrebari in randul analistilor politici rusi, care au replicat ironic ca “Putin a prezentat raportul altei tari”.

Raportul anual privind starea economiei arata “mult prea onorabil”, sustine jurnalistul Timur Doktorov. In materialul publicat pe Evrazia.info, jurnalistul afirma ca “in zadar Putin isi pierde fortele incercand sa acopere problemele politice, sociale si economice cu care se confrunta tara”. Doktorov afirma ca premierul a pus accentul pe cuvinte ca: “salarii”, “scadere”, “pierderea locului de munca”, “a crescut cu 2,3 la suta”, ceea ce a facut ca prezentarea lui Putin sa semene mai mult cu un discurs al unui manager, angajat pe timp de criza pentru a se ocupa de niste sarcini foarte specializate. Aceasta nu ar fi fost o problema daca la tribuna se afla oricine altcineva, in afara de liderul national al Rusiei. Expertii rusi si-au pus imediat intrebarea: de ce Putin nu a rostit un cuvant despre politica?

Deputatul Oleg Sein a incercat sa justifice comportamentul premierului, afirmand ca Putin pur si simplu nu a vrut “sa amestece domeniile”. “Putin vrea sa arate ca este un om universal. El a vrut sa dea de inteles ca fiind presedinte, a reusit sa devina lider national, iar acum, cand ocupa postul de premier, poate sa arate si calitati ale unui manager eficient”, sustine deputatul Sein. Fostul consilier al lui Putin, Alexander Dughin, a declarat ca Putin a prezentat imaginea unei tarii pe care si-o doresc rusii. “Prin raportarea performantelor economice interne ale Cabinetului sau de ministri, Putin a desenat de fapt, acea imagine a tarii, care ar trebui acum sa fie in mintea rusilor”, sustine analistul Dughin. Referitor la raportul prezentat marti in fata Dumei, Deputatul Valeri Raskin a declarat: “Eu m-am convins ca noi cu Putin traim in vremuri diferite, si in tari diferite.” Avand in vedere ca situatia in care se afla tara difera de ceea ce a prezentat Putin, Raskin a afirmat: “Acest raport arata ca, personal, premierul o duce foarte bine. De asemenea si echipa lui”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult