Acasa InternationalExterne Putin i-a acordat actorului Steven Seagal o importantă decoraţie a statului rus

Putin i-a acordat actorului Steven Seagal o importantă decoraţie a statului rus

scris de Misu Andrei
41 Afisari

Preşedintele Vladimir Putin i-a acordat actorului hollywoodian Steven Seagal o importantă decoraţie a statului rus, în semn de mulţumire pentru acţiunile sale umanitare şi culturale întreprinse pe plan internaţional, se afirmă într-un decret de stat publicat luni, relatează Reuters.

Vladimir Putin

Potrivit acelui decret, actorul american în vârstă de 70 de ani a primit Ordinul Rus al Prieteniei. Steven Seagal nu a făcut deocamdată declaraţii pe această temă.

Decretul menţionează activitatea desfăşurată de Steven Seagal în calitate de reprezentant special al Ministerului rus de Externe pentru legături umanitare cu Statele Unite şi cu Japonia.

Actorul american, care este şi practicant de arte marţiale, a lucrat o perioadă în Japonia şi este de mult timp un admirator al preşedintelui Vladimir Putin, de la care a primit un paşaport rusesc în 2016.

Steven Seagal, vizitator frecvent al Rusiei, a susţinut anexarea de către această ţară a Peninsulei Crimeea în 2014, spunând că acţiunea a fost „foarte rezonabilă”. El s-a alăturat unui partid pro-Kremlin în 2021 şi a vizitat în vara anului trecut o regiune controlată de Rusia din estul Ucrainei, unde s-a întâlnit cu un lider separatist susţinut de forţele ruse.

În 2017, Ucraina a emis pe numele actorului Steven Seagal o interdicţie de intrare în ţară pentru cinci ani, din motive care ţin de siguranţa naţională

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS