Acasa InternationalExterne Putin mai vrea o dată…..

Putin mai vrea o dată…..

scris de B.C.R
160 Afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că nu exclude să candideze pentru un al patrulea mandat de preşedinte la alegerile din 2018, relatează agenţia rusă Novîi Reghion.

Vladimir Putin

Putin Vladimir

Putin a făcut declaraţia în cadrul unei reuniuni a clubului internaţional de discuţii „Valdai”. În cadrul discuţiilor, preşedintele rus l-a întrebat pe fostul premier francez François Fillon dacă planifică să candideze în alegerile prezidenţiale din Franţa, în 2017. Fillon a refuzat să răspundă, amintind că Putin însuşi încă nu a răspuns la o întrebare asemănătoare.

„Iar dacă voi răspunde, veţi răspunde şi dumneavoastră?”, l-a întrebat preşedintele rus. „Vom vedea”, i-a răspuns francezul. Putin i-a spus atunci că „nu exclude” posibilitatea de a candida pentru un nou mandat de preşedinte.

„La fel şi eu”, i-a replicat Fillon. Preşedintele rus a subliniat că actualul cancelar german Angela Merkel candidează a treia oară pentru aceeaşi funcţie.

Totuşi, Putin consideră că este prea devreme pentru a discuta despre un nou mandat, a declarat un participant la această reuniune, citat de agenţia rusă RIA Novosti. „Vom trăi şi vom vedea”, l-a citat această sursă pe Putin.

Anterior, premierul rus Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012, nu a exclus nici el că ar putea participa la viitoarele alegeri prezidenţiale, adăugând că o concurenţă între el şi Putin este imposibilă.

Vladimir Putin este primul preşedinte al Rusiei ales pentru un mandat de şase ani. El fost preşedinte al Rusiei în perioada 2000-2008, fiind reales în 2012. În cazul în care Putin va câştiga alegerile din 2018, el îl va depăşi pe fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a condus fosta Uniune Societică timp de 18 ani, până la moartea sa, în 1982.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult