Acasa InternationalExterne Putin nu-l iartă nici mort pe Havel

Putin nu-l iartă nici mort pe Havel

scris de P.C.R.
1 afisari

Nici un mesaj de condoleanţe semnat de liderii Rusiei nu a fost încă transmis, în timp ce numeroşi lideri occidentali au trimis deja astfel de mesaje, la două zile după decesul fostului preşedinte ceh, Vaclav Havel.

Putin nu-l iartă nici mort pe Havel

‘În cursul zilei de luni, ambasada rusă de la Praga a transmis preşedintelui ceh, Vaclav Klaus, un mesaj de condoleanţe din partea Federaţiei Ruse’, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Lukaşevici. ‘Mesajul a fost transmis din partea liderilor Rusiei‘, s-a mulţumit să declare purtătorul de cuvânt al ambasadei ruse la Praga, fără să ofere mai multe explicaţii. Presa rusă explică absenţa vreunei reacţii din partea preşedintelui Dmitri Medvedev prin ostilitatea afişată de Vaclav Havel faţă de premierul rus, Vladimir Putin.

Havel a calificat era Putin începută în anul 2000, când acesta a devenit preşedintele Rusiei, drept ‘un nou tip de dictatură’. La insistenţele lui Vaclav Havel, organizaţia germană Werkstatt Deutschland a renunţat în luna iulie să-i decerneze primului ministru rus titlul Quadriga, ce recompensează personalităţile ‘model, spirite luminate angajate în slujba binelui comun’. În timp ce numeroşi şefi de stat şi personalităţi şi-au anunţat participarea la funeraliile lui Vaclav Havel care vor avea loc vineri la Praga, serviciul de presă al Ministerului rus al Afacerilor Externe a declarat pentru France Presse că nu este în măsură să precizeze cine va reprezenta Rusia la aceste funeralii, transmite Agerpres.
În cursul zilei de luni, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov şi liberalul Grigori Iavlinski, figură istorică a opoziţiei ruse, i-au adus un omagiu lui Vaclav Havel şi mai multe zeci de ruşi au venit la ambasada cehă pentru a semna în cartea de condoleanţe.

4 comentarii

BULA 21-12-2011 - 04:58

Mai traieste tradatorul Mihail Gorbaciov ? Ma mir ca nu l-au lichidat pana acum, pentru tot raul produs rusilor. Asta e semn ca nici Putin nu e ce pare. Tot cartea americaneasca o joaca.

urbos 21-12-2011 - 05:33

O duceau bine rusii pe carca ta, este? Papagal cretin ce esti.

BULA 21-12-2011 - 08:00

De rusi scapasem, dupa ce l-a pacalit Gheorghiu Dej pe Hrusciov si si-a luat trupele acasa, dar acum am devenit baza americana de lansare de rachete nucleare. Cel mai grav este ca ne-au anihilat din punct de vedere economic. Nu avem motive sa-i iubim pe occidentali.
Tu esti securist privatizat si o duci bine, de asta ii pupi in dos.

ParpanghElE : M a n d r i a NATIONALA 21-12-2011 - 06:48

Bravooos baietasii, santeti in INTRECERE SOCIALISTA ! GRATULATIILE SANT valabile ,RECIPROC!(@DUO HAHA LERE—-(CIUCIU , ERETICUL ,TACHEpe cand o scrisoare de ADEZIUNE?!?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult