Acasa InternationalExterne Putin: Ucraina trebuie forțată să negocieze cu separatiștii

Putin: Ucraina trebuie forțată să negocieze cu separatiștii

scris de C.P.
3 afisari

Vladimir Putin ignoră apropierea dintre NATO și Ucraina și militează pentru noi negocieri, chiar și forțate, între guvernul de la Kiev și separatiștii proruși din Estul Ucrainei.

Putin militează pentru negocieri.

Putin militează pentru negocieri.

Liderul de la Kremlin a comparat operațiunile trupelor ucrainene cu asaltul nazist asupra Leningradului, amintindu-și cum atunci trupele germane înconjurau orașele rusești înainte de a le ataca.

Dar Putin s-a referit ulterior și la situația trupelor ucrainene încercuite în prezent de insurgenții proruși, cerând din nou autorităților de la Kiev să accepte evacuarea lor și separatiștilor să creeze culoare umanitare pentru această evacuare. El a adăugat că refuzul Kievului de a folosi astfel de culoare este ‘o eroare colosală care va conduce la importante pierderi de vieți omenești’.

În ce privește situația militară a Rusiei, Putin a susținut că țara sa nu vrea să se vadă implicată în conflicte pe scară extinsă și că nu este angajată în prezent în vreun astfel de conflict, dar trebuie să fie pregătită să răspundă oricărei agresiuni.

Președintele rus este de părere că obstacolul în calea soluționării conflictului din estul Ucrainei este reprezentat de refuzul autorităților ucrainene de a purta negocieri cu separatiștii. În consecință, el și-a mărturisit intenția de a forța Kievul să negocieze cu aceștia ‘nu asupra chestiunilor tehnice (…), ci pe fond (…), despre ce drepturi vor avea cetățenii din Donbas, Lugansk, din sud-estul țării’.

Referindu-se la cei zece parașutiști ruși capturați de armata ucraineană pe teritoriul Ucrainei, Putin a susținut din nou că aceștia ‘s-au rătăcit’ și a afirmat că omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, l-a asigurat că ei vor reveni în scurt timp în Rusia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult