Acasa InternationalExterne Putin vrea să fie senator pe viață

Putin vrea să fie senator pe viață

scris de Misu Andrei
77 afisari

O nouă lege care urmează să fie adoptată rapid de Parlamentul rus l-ar face pe Vladimir Putin senator pe viață, după ce va părăsi funcția de președinte al țării. Noua lege a fost introdusă chiar de Vladimir Putin și i-ar garanta imunitatea juridică și alte avantaje ale funcției, potrivit Mediafax.

Legea vine la doar patru luni după ce Putin a schimbat constituţia pentru a-i permite deţinerea funcţiei de preşedinte până în 2036.

Această schimbare, în urma unui vot la nivel naţional văzut în Occident ca fiind nelegitim, a fost interpretată pe scară largă ca un mesaj că Putin căută să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani.

Mişcarea surpriză din acestă săptămână poate fi un semn că Putin intenţionează să numească un succesor în viitorul apropriat. Totuşi cel mai probabil mişcare este o poliţă de asigurare în cazul în care este forţat să plece de la putere sau pleacă din pricina unor probleme medicale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult