Acasa InternationalExterne Putin vrea să organizeze propriile Jocuri Olimpice, după ce Rusia nu a fost invitată la JO 2024

Putin vrea să organizeze propriile Jocuri Olimpice, după ce Rusia nu a fost invitată la JO 2024

scris de Misu Andrei
54 Afisari

Preşedintele rus Vladimir Putin a sugerat crearea de „structuri alternative” la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), organizaţie care nu a invitat încă Rusia la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris, din cauza războiului din Ucraina, informează EFE.

Din păcate, ca urmare a politizării structurilor sportive internaţionale şi a creşterii comercializării mişcării olimpice, vedem o degradare clară„, a spus Putin miercuri în cadrul unei şedinţe cu miniştrii săi, scrie Agerpres.

Putin a adăugat că „acest lucru va implica inevitabil crearea de structuri alternative în sportul internaţional„.

Totodată, liderul de la Kremlin a propus ca la aceste competiţii alternative să fie plătite sume similare cu cele primite la Jocurile Olimpice.

În ultimele luni, Putin şi alţi oficiali de rang înalt au menţionat Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor avea loc în perioada 15-29 septembrie 2024 la Moscova şi Ekaterinburg, ca alternativă la Jocurile Olimpice.

În plus, Moscova s-a arătat dispusă să organizeze anul viitor Jocurile BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) şi Jocurile Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai, care includ ţări precum China, India, Pakistan şi republici din Asia Centrală.

La mijlocul lunii iulie, Kremlinul a criticat decizia CIO de a nu invita sportivii ruşi şi belaruşi la Jocurile de la Paris, pe care a descris-o ca injustă.

Nu considerăm că este corect. Suntem categoric împotriva politizării sportului„, a declarat purtătorul de cuvânt a Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Recent, Ministerul Sportului a cifrat la 68 sportivii ruşi care şi-au schimbat cetăţenia de la începutul războiului, în februarie 2022, ultima fiind înotătoarea Sofia Spodarenko, care va concura sub culorile Kazahstanului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS