Acasa InternationalExterne „Eurovorbăria” prosteşte România

„Eurovorbăria” prosteşte România

scris de Ziua Veche
8 afisari

.Trimişii României in Parlamentul European nu folosesc la potenţial maxim influenţa pe care ar putea să o aibă in condiţiile în care ţara noastră este a 7-a ca potenţial de influenţă, cu 33 de europarlamentari. Este una dintre concluziile unui studiu prezentat de Institutul European pentru Democraţie Participativă, care mai arată că unii europarlamentari români profită de lipsa de informare a publicului din ţară şi exagerează importanţa muncii lor în Parlamentul European.

Europarlamentarii români nu mai sunt campioni ai absenţelor, ca în trecut, dar au devenit campioni la vorbit şi codaşi la fapte, după cum s-a exprimat directorul Institutului European pentru Democraţie Participativă, Dan Frantescu. Adică, europarlamentarii noştri, în general, preferă luările de cuvânt, care nu presupun o muncă asiduă ca rapoartele, de exemplu. Aşa se face ca delegaţia României este acum pe locul patru, la numărul de luări de cuvânt. Ce are cu adevarat greutate sunt iniţiativele legislative sau nonlegislative, amendamentele, avizele, în condiţiile în care 70-75 la sută din legislaţia românească este de fapt adoptată de Parlamentul European. Adică, Bruxelles-ul sau Strassbourgul par departe, însă ce se decide acolo are efect direct în România, transmite Radio România Actualităţi.

 Dar ca să aibă şi europarlamentarii români un cuvânt de spus în ce ne afectează în final pe noi, aici, e nevoie ca ei să fie prezenţi la lucrări. Raportul arată că media de prezenţă în Parlamentul European a delegaţiei române este de aproape 86%. În ce priveşte activităţile de substanţă, nu luările de cuvânt, se constată o uşoara îmbunătăţire, dar tot în a doua jumătate a clasamentului pe ţări ne aflăm, adică pe locul 15, faţă de locul 20 în mandatul precendent.

Şi totuşi, câţiva europarlamentari români au făcut să treacă rapoarte importante. De exemplu, faptul că plătim acum tarife mai mici la roaming se datorează şi eurodeputatei Adina Vălean, pentru un concediu maternal corect s-a zbatut Rovana Plumb, iar pentru finanţarea organizaţiilor nonguvernamentale Monica Macovei.

Raportul Instiututului European pentru democraţie participativă arată că activitatea europarlamentarilor nu este suficient de transparentă şi de influentă. Dar de vină sunt şi partenerii sociali care nu colaborează suficient cu europarlamentarii români, iar mediatizarea chestiunilor europene suferă, spune raportul, de lipsa jurnaliştilor pregătiţi în domeniu şi de o preocupare aproape exclusivă pentru politica internă.

0 comentariu

caramache 23-04-2010 - 20:05

Partidul Komuistilor din Respubika Maldiova condus de ghinararul kaghebist Volodea Niciolaevici Cioronin a deklarat in pubik ca va suporta toate cheltuielile privind deplasarea, instruirea, hranirea si izmenele de schimb ale soldatilor maldavieni care vor bate pasul zglobiu savetik in fata nasoleului lui Vova Lenin si penultimul domitzil al lui Ioshka Stalin.
Avind in vedere ca komuistii cioronisti sunt aghenti fesenbisti suptventionati copios cu din putinika sos, rezulta ca turku’ pardon rusu’ plateste pe aia care-l askulta orbeste.

barbu stefan 24-04-2010 - 17:28

ei sunt ca si rusii ! beau vodka pana fac pe ei si vorbesc rusa mai bine ca moldoveneasca

cercetas 24-04-2010 - 22:02

Ca sa fiu sincer nu prea imi pace Kremlinu, ma pis pe ei de vodkovari

cercetas 24-04-2010 - 22:08

nu prea ii agreez cacam-as in gatul lor de porci de rusi

cercetas 24-04-2010 - 22:21

si inca sunt politicos

FORESKIN 25-04-2010 - 06:06

..sau perete de closet de la Gara de Nord… Zau ca NU IMPRESIONEZI pe NIMENI… mai pune si ceva CREIERI – minte la contributzie…

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult