Acasa InternationalExterne Rabinii israelieni cer ca evreii să nu mai vândă proprietăţi ne-evreilor

Rabinii israelieni cer ca evreii să nu mai vândă proprietăţi ne-evreilor

scris de Ziua Veche
4 afisari

Treizeci de rabini israelieni sprijină o normă religioasă care interzice evreilor să vândă sau să închirieze case unor ne-evrei, transmite Associated Press, care apreciază că acest lucru reprezintă o indicaţie asupra creşterii radicalismului în rândurile comunităţii rabinice din Israel.
Acţiunea clericilor – care se numără printre cei mai influenţi din Israel – a atras acuzaţii de rasism. Această normă religioasă a fost iniţiată în oraşul nordic Safed de către rabinul şef al acestui oraş, Shmuel Eliahu, fiind aţintită împotriva arabilor. Nitai Morgenstern, unul din asistenţii lui Eliahu, a declarat că oraşul Safed are o problemă cu oamenii care închiriază sau vând proprietăţi arabilor, deoarece acest lucru riscă să „distrugă ţesătura socială a oraşului”. Un grup de evrei ultra-ortodocşi au cerut sprijinul altor rabini şefi, iar noua reglementare a fost semnată de 37 de rabini.

 

 

 

0 comentariu

caramache 27-04-2010 - 02:28

Intrebare: ” Cum va taia doctorul Ciomu cu bisturiul bacilii de la Spitalul CFR 2 „
Raspuns: Ii va jugani cu bisturiul ruginit si stirb ca sa nu se mai inulteasca si apoi cu ajutorul cailor ferate ii va trimite sa se raspindeasca.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult