Acasa InternationalExterne Radu Carp este noul director general al Institutului Diplomatic Roman

Radu Carp este noul director general al Institutului Diplomatic Roman

scris de Ziua Veche
29 afisari

.Prof. univ. dr. Radu Carp a fost numit pe 23 aprilie, prin ordin al ministrului Afacerilor Externe, director general al Institutului Diplomatic Roman. Radu Carp este prodecan al Facultatii de stiinte Politice – Universitatea din Bucuresti, membru al Institutului de Drept Public si stiinte Administrative al Romaniei, vice-presedinte al Asociatiei de Drept si Relatii Internationale. Detine titlul de doctor in drept al Universitatii Babes-Bolyai din Cluj.


A fost profesor asociat al Institutului Diplomatic Roman intre 2006-2007 si director de programe de cercetare al Academiei Diplomatice intre 2003-2005. A publicat mai multe volume de autor si colective, intre care: Responsabilitatea ministeriala. Studiu de drept public comparat, All-Beck, 2003; Dreptul la intimitate si protectia datelor cu caracter personal. De la acquis-ul comunitar la legislatia romaneasca (impreuna cu Simona sandru), All-Beck, 2004; Proiectul politic european. De la valori la actiune comuna, Editura Universitatii din Bucuresti, 2006; Pentru un crestinism al noii Europe, (impreuna cu Teodor Baconsky, Ioan I. Ica jr., Anca Manolescu, Elena stefoi, Bogdan Tataru-Cazaban), Humanitas, 2007; Multilingvism si dialog intercultural in Uniunea Europeana. O viziune romaneasca/Multilingualism and Intercultural Dialogue in the European Union. A Romanian perspective, (impreuna cu Manuela Nevaci, Mariana Nicolae, Camelia Runceanu, Nicoale Saramandu), Institutul European din Romania, Bucuresti, 2008; Dumnezeu la Bruxelles. Religia in spatiul public european, Eikon, 2009. 

Numirea domnului Radu Carp in functia de director general al Institutului Diplomatic Roman raspunde nevoii de adaptare a Institutului Diplomatic Roman la cerintele urgente de formare si cercetare ale Ministerului Afacerilor Externe. In acest sens, noul director general a propus un program ale carui prioritati sunt: crearea unui curriculum in mai stransa legatura cu exigentele de formare diplomatica; organizarea de cursuri adaptate competentelor specifice ale diplomatilor care pleaca la post; programe care sa permita un parcurs individualizat”, se precizeaza intr-un comunicat MAE.  

O atentie particulara va fi acordata cercetarii, astfel incat aceasta sa furnizeze in mod real expertiza necesara MAE. Institutul trebuie sa devina un veritabil think-tank al MAE. Se impune totodata o mai clara ierarhizare a parteneriatelor cu institute similare din alte tari. De asemenea, Institutul va cauta sa organizeze stagii de studiu ale unor diplomati din Republica Moldova si din alte state vecine.

0 comentariu

fanariotu 03-04-2010 - 14:42

Ma,da altii nu mai sunt in Politia asta,oricum te invartesti tot de aceleasi nume dai.! Daca nu schimbam persoanele,n-o sa schimbam niciodata nici mentalitatile alea invechite,de militian retrograd.!Suntem batuti de Dumnezeu,interesele obscure si de gasca,ne duc la sapa de lemn,si ne trag inapoi.!De-aia avem PLAN MINIM DE AMENZI sau alte tampenii concepute pentru batjocorirea populatiei,si nicidecum de masuri de eficientizare a sigurantei cetateanului,de protectie a copiilor din scoli,de limitare a fenomenului infractional,de scadere a infractiunilor cu violenta,de a spori munca de preventie,de scadere a cazurilor de coruptie in randul angajatilor etc. etc….Suntem blestemati sa ne scaldam in aceeasi mocirla urat mirositoare,de la cel mai mare,pana la cel mai mic.!Avea mare dreptate Presedintele Tarii cand afirma ca societatea a luat-o cu mult inaintea clasei politice,dar degeaba pentru ca niciodata caruta nu poate trage calul.!!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult