Acasa InternationalExterne Raid aerian ȋn Fȃșia Gaza: Israelienii au ucis soția și fiica unui lider Hamas

Raid aerian ȋn Fȃșia Gaza: Israelienii au ucis soția și fiica unui lider Hamas

scris de Laurentiu Banches
185 Afisari

Soţia şi fiica unui lider militar al Hamas au fost ucise într-un raid aerian israelian la Gaza, a anunţat ȋn dimineața de miercuri, 20 august, mişcarea islamistă palestiniană.

Raid aerian ȋn Fȃșia Gaza: Israelienii au ucis soția și fiica unui lider Hamas (foto:stiripesurse.ro)

Într-un mesaj postat pe Facebook, Moussa Abu Marzouk, numărul doi în Biroul Politic al Hamas, nu oferă niciun detaliu despre soarta lui Mohammed Deif, soţul şi tatăl victimelor. El a scris, în schimb, că Israelul „caută un pretext pentru a lua la ţintă un oficial de rang înalt al Hamas„. Serviciile de salvare palestiniene au revenit asupra unui bilanţ precedent, care menţiona trei morţi în urma efectuării unui atac asupra unei case din cartierul Sheikh Radwan, în oraşul Gaza, şi au anunţat că victimele sunt o femeie şi o fetiţă în vârstă de doi ani.

De asemenea, 45 de persoane au fost rănite în atac, au precizat serviciile de salvare. Este vorba de primele victime ale raidurilor israeliene înregistrate de la 10 august şi intrarea în vigoare a unei încetări a focului, întrerupte marţi. Mohammed Deif a devenit şeful aripei armate a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, după moartea predecesorului său, Salah Chéhadé, survenită în 2002 în urma unui raid.

Israelul a încercat de cinci ori să-l asasineze pe Mohammed Deif, fără să reuşească. De peste 20 de ani, Mohammed Deif, născut în 1965 în tabăra de refugiaţi de la Khan Younes (sud), este implicat în loviturile cele mai dure aplicate Israelului, şi anume în răpiri de militari, atentate sinucigaşe, tiruri de rachete sau în săparea unor tuneluri folosite pentru atacuri.

20 comentarii

urbos 20-08-2014 - 11:24

Trebuie totusi subliniata vitejia ji dannilor. Extraordinari ji danii. La omorat femei si copii sint neintrecuti ji danii. Asta da curaj. Toata sobolanimea ji daneasca e minunata.

PS Nu inteleg de ce stergeti mesajele unde laud ji danii.

Ionel 20-08-2014 - 12:25

Arabii din peninsula Sinai sunt romani arabizati colonizati de imparatul Justinian in secolul 6 si multi dintre islamistii locali acuzati de junta militara egipteana de anul trecut pentru separatism sunt de fapt romani. In prezent e greu de precizat cati din ei au intrat in Hamas sau in tot felul de organizatii de genul asta…

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-08-2014 - 13:41

Ai ceva la …baza afirmatiilor Ionelas Hystoricule?
De turcii selgiucizi ai auzit prin meandrele bibliotecilor ,
parcurse !
Desigur intre retragerea romanilor si migratia turcilor era o mica diferentza de vreo 800/1000 de anisori .
Sintagma cu pianu pe scarile ISTORIEI ramane …valabila!

tomi 20-08-2014 - 18:42

Mohammed Deif este criminalul nr.1 cautat de multi ani de toate forurile de securitate israeline politie armata mossad sabak si altele. Pe capul acestui terorist hamasnic s-au cheltuit mii de ore de cercetari si investigatii spre a fi depistat. In material este o greseala, a murit sotia si fiul sau, nu era nici o fetita acolo. Desigur ca eliminarile teroristilor se duc la finalizare doar in cazul ca sant singuri si se evita la maximum uciderea persoanelor nevinovate fie ca sant familia criminalului. In mod sigur ca era de preferat din toate punctele de vedere prinderea si arestarea lui Mohammed Deif mai ales pentru opinia publica mondiala unde lumea putea auzi ideologia unor criminali teroristi criminali.
Urbos vad ca te bucuri ca fratioru ti s-a dus la allah. Urmeaza si altii. Vezi urbostein, ti-am spus eu ca noi avem cum sa ne pedepsim dusmanii si daca sant la zeci sute mii de kilometri. Ai grija.

digital 20-08-2014 - 19:18

se vede mă poolhă profesionalismul vostru de cum amenințați forumiștii, grijania măttii de gunoi împuțit!

UnUL 20-08-2014 - 19:32

Tu vorbești de gunoaie, DEGEȚEL, FECALĂ CU OCHI?

pathtinder 20-08-2014 - 19:40

digital, vezi ca ti-ai pierdut ochelarii, daca nu vezi ce citesti intreaba pe altii.

b.d. 20-08-2014 - 18:48

”Este vorba de primele victime ale raidurilor israeliene înregistrate de la 10 august şi intrarea în vigoare a unei încetări a focului, întrerupte marţi”

De ce nu spuneti si cine a incalcat acordul de incetare a focului ?
De ce nu spuneti ca acesta a fost Hamas ?
Si doar dupa, Israelul a ripostat…

salut 20-08-2014 - 20:13

Copiii au dat primii cu pietre. Izdaielul a facut ceea ce face orice om din lumea (lor) civilizată: a omorat copiii si mamele lor. Asta se numeste pastrarea traditiei: uciderea copiilor si a mamelor vecinilor este o ocupaţie tradiţionala a ji- danilor, documentata.

b.d. 20-08-2014 - 22:25

Cum stiti voi exact ce se intampla in OM, de la mii de km. distanta…

Asta-i cu ce va hranesc arabii si voi inghititi pe nemestecate…

Pofta buna !

pathfinder 20-08-2014 - 22:31

Rusii, nu arabii.
Sa avem pardon!

P.S. De ce inapoi?

salut 21-08-2014 - 03:13

Pai, ce sa stim in plus? Vedem niste puncte galbene pe fond negru, Photoshop. ji-danii zic ca-s rachete, Ţukalul merge peste vecin, ii darama casele, omoară 3000 de civili, 80% femei si copii, il infometeaza, il alunga de pe pamantul lui, dupa care, tot ji-danul se plange ca a fost atacat.
Mi-a scapat ceva?

tomi 21-08-2014 - 11:09

Da salut, ti-au cazut chilotii si ti-ai pierdut testicolele. Nu ca era ceva de ele, erau de marimea celor de la porumbel dar totusi, ca sa futti capra din grajd te mai ajutau. Hai salut in mortii ma-ttii, valea.

urbos 21-08-2014 - 04:21

Nu doar ca mai toata presa pute a usturoi si mesteca rahat ji dovesc, dar nici nu ar fi nevoie sa mai spuna arabii ceva, caci se vede cu ochiul liber care e realitatea.

tomi 21-08-2014 - 11:11

Urbos tie care ochi ti-e liber, cel din sticla sau cel cu cataracta de 10 mm?

Tache 20-08-2014 - 19:49

S-au inmultit apelurile la genocid din partea cetatenilor evrei din Israel. Poporul evreu vrea sa omoare toti palestinienii…… pentru ca isi doreste liniste si pace.

Suddenly, Genocide Is On The Table

http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=102674

pathtinder 21-08-2014 - 19:11

Domnule Tache, nu cumva ati gresit materialul? Am impresia ca va referiti la genocidul din Irak si Siria in zona califatului jihadist. Ati vazut cum a zburat capul amaratului de ziarist decapitat? Merita sa vedeti, iar apoi daca veti vedea evreii ca decapiteaza arabii sa ma anuntati. Materialele contrafacute de hamas nu au nici o valoare inafara de indivizi primitivi ca dumneata. Dar totusi s-ar putea sa gresesc. nu cumva ati vrut sa va referiti la cei peste 200.000 de morti in razboiul civil din Siria? Ohhh nu iarasi m-am incurcat desigur ca va refereati la masacrele facute de soldatii rusi in Ucraina unde ucid mii de civili nevinovati.

UnUL 22-08-2014 - 07:46

Like!

b.d. 22-08-2014 - 19:13

Domnu’ Tache,

priveste aici, propaganda palestiniana :

https://www.youtube.com/watch?v=OdYa-lnSgaE&feature=youtu.be

Doar ca nu multi stiu ca ”genocidul” de care este acuzat Israelul este doar in imaginatia arabilor si a celor care ii cred.

La sirul de ”morti” insirati pe jos, nu s-au gandit sa le dea si niste ”plici” contra mustelor, sa nu-i mai gadile pe la nas in timp ce arata lumii, ”genocidul”…

Ha, ha, asta-i film de Oscar !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS