Acasa InternationalExterne Raport OCDE privind numărul de medici din statele UE

Raport OCDE privind numărul de medici din statele UE

scris de Z.V.
2 afisari

Raportul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) arată că Marea Britanie are mai puțini medici raportat la numărul de locuitori decât orice altă țară din UE, cu excepția Sloveniei, României, Poloniei și a Irlandei.

Raport OCDE privind numărul de medici din statele UE (foto:theguardian.com)

Raport OCDE privind numărul de medici din statele UE (foto:theguardian.com)

Lideri ai unor asociații ale medicilor britanici atrag atenția că deficitul în domeniu pune viețile în pericol și exercită o „presiune incredibilă” asupra serviciilor. Astfel, Marea Britanie are mai puțini medici raportat la numărul de locuitori decât orice altă țară din Uniunea Europeană, cu excepția Sloveniei, României, Poloniei și a Irlandei, potrivit unui raport internațional citat miercuri, 3 decembrie, de cotidianul The Telegraph. Cu doar 2,8 medici la o mie de locuitori, menționează documentul, Marea Britanie se află sub media europeană de 3,4 și sub nivelul altor țări mari din UE, cum sunt Franța, Germania, Spania și Italia.

Dezechilibrele se mențin în pofida eforturilor depuse de Marea Britanie în ultimii ani pentru a recruta mai mulți medici. Statisticile arată că Marea Britanie are mai puțini medici la o mie de locuitori decât unele țări foste comuniste, cum ar fi Lituania și Republica Cehă. Grecia are de peste două ori mai mulți medici la o mie de locuitori decât Marea Britanie, iar experții atrag atenția asupra „deficitului acut” de doctori în departamentele de medicină generală și de accidente și urgențe.

Datele arată că Grecia are cea mai mare proporție de medici, cu 6,2 medici practicieni la o mie de locuitori, urmată de Austria cu 4,9 la mie, Germania patru medici la mie, în timp ce Italia are 3,9 la mie, Spania 3,8, iar Franța 3,3 medici la o mie de locuitori, potrivit Agerpres. Polonia are cel mai mic număr de medici raportat la totalul populației, indică raportul, cu 2,2 medici la o mie de locuitori. România și Slovacia au fiecare 2,5 doctori la o mie de locuitori, în timp ce Irlanda are 2,7 la mie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult