Acasa InternationalExterne UPDATE-Raportul medical în cazul DSK. Cauza rănilor – agresiune, viol

UPDATE-Raportul medical în cazul DSK. Cauza rănilor – agresiune, viol

scris de L.M.
2 afisari

UPDATE, miercuri ora 08.30-Avocaţii francezi ai lui Dominique Strauss-Kahn au calificat „inexact şi răuvoitor” rezumatul publicat de săptămânalul L’Express al raportului medical efectuat în cazul lui Nafissatou Diallo şi au declarat că au în vedere „urmări” pentru atingere adusă prezumţiei de nevinovăţie.

“Luând cunoştinţă de comunicatul avocaţilor amercani ai lui Dominique Strauss-Kahn, constatăm că rezumatul făcut de L’Express în privinţa unei constatări stabileşte pe singura bază a declaraţiilor făcute de Nafissatou Diallo la spital, la 14 mai 2011, prezentate în mod greşit drept un raport al experţilor medicali destinat procedurii americane, este inexact şi răuvoitor „, scriu ei într-un comunicat.

***********************************

Examenul medical efectuat asupra lui Nafissatou Diallo, la câteva ore după ce se presupune că a fost agresată de Dominique Strauss-Kahn, la 14 mai, la New York, conchide că aceasta a fost violată, a anunţat revista L’Express în ediţia de marţi, citând raportul unui spital newyorkez.

 

Nafissatou Diallo

„Diagnostic: agresiune. Cauza rănilor: agresiune, viol”, se arată în acest document, care notează că Diallo a sosit cu o ambulanţă, însoţită de un poliţist, la unitatea de primire a urgenţelor a Spitalului St Luke’s Roosevelt din Manhattan, la ora locală 15.59 (22.59, ora României).

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), care a afirmat întotdeauna că este nevinovat, face obiectul a şapte capete de acuzare, între care tentativă de viol, agresiune sexuală şi sechestrare de persoane, pentru care riscă numeroşi ani de închisoare.

Autorul raportului notează că Diallo avea ochii „în lacrimi”, când relata agresiunea a cărei victimă ar fi fost, cu trei ore mai devreme, într-o cameră a hotelului Sofitel din New York.

Bărbatul dezbrăcat, cu părul alb, închide uşa şi o trage pe pat„, notează medicul, în raportul său, citând declaraţia lui Diallo. Agresiunea continuă, ulterior, în partea din spate a culoarului, potrivit L’Express.

Bărbatul îi rupe ciorapii şi o prinde de „partea exterioară a zonei vaginale„, „îşi îndeasă adânc penisul în gura sa, apucând-o de păr„, potrivit detaliilor din raport.

Ultima pagină a documentului cuprinde o schemă a zonei vaginale a victimei, potrivit L’Express. Pe această schemă, partea inferioară a vaginului pacientei este haşurată cu creionul, pentru a marca amplasarea traumatismului, iar în document scrie „roşeaţă„, potrivit săptămânalului.

În plus, „o doare umărul stâng, dar, susţine ea, mult mai puţin decât la începutul după-amiezii”, precizează raportul medical. Kenneth Thompson, avocatul lui Diallo, a afirmat, în iulie, că aceasta a suferit o rupere de ligament la nivelul umărului.

Arestat la 14 mai, Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la 1 iulie, după ce au apărut contradicţii şi minciuni în depoziţia sub jurământ a lui Diallo. Însă, acestuia încă nu i-a fost restituit paşaportul şi nu poate părăsi teritoriul american. Viitorul termen la tribunalul din New York este prăvăzut la 23 august.

Diallo a demarat şi o procedură civilă împotriva fostului director al FMI.

1 comentariu

un crestin 17-08-2011 - 06:41

Nafissatou Diallo este o doamna bine si are sfetnici buni,

Bine ca nu ne-a pus Ziua schita explicita cu pricina din L’Express.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult