Acasa InternationalExterne Ratko Mladici pune condiţii şi ameninţă cu greva foamei

Ratko Mladici pune condiţii şi ameninţă cu greva foamei

scris de D.P.
0 afisari

Fostul lider al sârbilor bosniaci, Ratko Mladici, cere să îi fie furnizată asistenţă medicală, să i se plătească un avocat şi să i se permită familiei să îl viziteze, în caz contrar ameninţând cu greva foamei şi refuzul de a lua medicamente.

ratko-mladici-blic-online

Ratko Mladici (foto:blic-online)

„Am făcut greşeala vieţii mele pentru că nu m-am sinucis. Dar devreme ce sunt aici, cer să îmi fie îndeplinite solicitările, să îmi furnizaţi asistenţă medicală adecvată, un avocat şi să îi permiteţi familiei să mă viziteze. Dacă nu, voi înceta să îmi mai iau medicamentele pe care le am cu mine şi voi refuza mâncarea pe care mi-o aduceţi „, a declarat Ratko Mladici după sosirea la Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, de la Haga, relatează cotidianul sârb Blic, în ediţia electronică, citat de Mediafax.

Mladici a cerut Tribunalului de la Haga să îi plătească avocatul pentru că el nu are bani pentru acest lucru. În cazul în care banii nu vor fi aprobaţi, el ameninţă cu greva foamei.

Potrivit cotidianului Blic, Mladici nu suferă de cancer, ci starea sa de sănătate precară este o consecinţă a două atacuri cerebrale.Primul a avut loc în 1996 şi, potrivit unor surse citate de cotidian, în urma acestuia Mladici a fost tratat la Academia Medicală Militară (VMA). El a suferit al doilea atac cerebral în 2008, fiind tratat în acelaşi loc.

Ministrul sârb al Sănătăţii, Zoran Stankovici, a declarat pentru Blic că „cererea (lui Mladici) este analizată”. „Încercăm să formăm o echipă specializată de medici devreme ce suspecţii de crime de război suferă de diverse boli”, a declarat Stankovici. El susţine că cererea lui Mladici va fi înaintată TPI prin intermediul Consiliului Naţional de Cooperare cu Tribunalul de la Haga. El nu se aşteaptă însă la nicio problemă în această privinţă, devreme de medicii sârbi colaborează cu colegii lor olandezi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult