Acasa InternationalExterne „Rǎzboi informațional” Kiev-Moscova. Ce s-a ȋntȃmplat cu convoiul rus de blindate?

„Rǎzboi informațional” Kiev-Moscova. Ce s-a ȋntȃmplat cu convoiul rus de blindate?

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Rusia și Ucraina oferǎ informații contradictorii legate de convoiul de blindate care ar fi trecut frontiera dinspre Rusia.

„Rǎzboi informațional” Kiev-Moscova. Ce s-a ȋntȃmplat cu convoiul rus de blindate? (foto:preparednessadvice.com)

„Rǎzboi informațional” Kiev-Moscova. Ce s-a ȋntȃmplat cu convoiul rus de blindate? (foto:preparednessadvice.com)

Ȋn vreme ce Kievul susține cǎ ar fi distrus majoritatea vechiculelor acestui convoi de blindate care a trecut frontiera prin sudul Ucrainei grație artileriei și aviației militare, Moscova a subliniat cǎ nu este vorba decȃt de un „Rǎzboi informațional”. Ministrul rus  de Externe, Serghei Lavrov a declarat pentru The Daily Telegraph cǎ „presa continuă să răspândească zvonuri, informaţii distorsionate şi chiar minciuni”, precizȃnd cǎ „Nici Departamentul de Stat american nu a putut confirma informaţiile cu privire la acest incident”.

Tot luni, 25 august, serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat că a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau „înarmaţi”, relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică. Potrivit unui comunicat al SBU, militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, au fost reţinuţi în apropiere de oraşul Zerkalnîi, în regiunea Doneţk. „Militarii ruşi aveau asupra lor acte de identitate şi arme”, afirmă serviciul ucrainean, potrivit mediafax, ministerul ucrainean al Apǎrǎrii confirmȃnd reținerea acestora.

Armata implicatǎ ȋn aceasta operațiune din estul Ucrainei ar fi anunțat cǎ acest convoi  „era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei.”, adǎugȃnd cǎ „Vehiculele care nu au fost afectate de atacuri s-au deplasat în direcţia localităţii Telmanovo”. Aceștia ua menționat că au reţinut în zonă opt paraşutuşti ruşi, care în prezent sunt interogaţi. Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din „zeci” de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult