Acasa InternationalExterne Războiul din Crimeea: Armata rusă a tras focuri de avertisment

Războiul din Crimeea: Armata rusă a tras focuri de avertisment

scris de C.S.
5 afisari

Forţe ruse care încercuiesc baza aeriană ucraineană de la Belbek, în apropiere de Sevastopol, în Crimeea, au executat foc de avertisment după ce militari ucraineni au încercat să se apropie. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la „toate mijloacele” pentru a-şi proteja cetăţenii din această ţară.

Putin, convins de legitimitatea incursiunii ruse în Crimeea.

Ruşii au tras focuri de armă în plan vertical, în timp ce un grup de aproximativ 300 de militari ucraineni se apropia de aerodrom, către ora locală 9.00 (şi ora Rmâniei), a declarat telefonic Oleksei Hramov, un ofiţer din cadrul bazei.

Militarii ucraineni s-au oprit şi au rămas în afara bazei, potrivit aceleiaşi surse. Forţele ruse asediază baza de la Belbek, în cadru căreia se află zeci de militari ucraineni.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat marţi că în acest moment nu este necesar să fie trimise trupe în Ucraina, dar Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la „toate mijloacele” pentru a-şi proteja cetăţenii din această ţară, relatează AFP.

Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la „toate mijloacele” pentru a-şi proteja cetăţenii din această fostă republică sovietică, a declarat Putin, care a subliniat că „dacă va fi luată decizia de a folosi forţele armate în Ucraina, ea va fi legitimă”.

Tratatul dintre Rusia şi Ucraina privind staţionarea Flotei ruse a Mării Negre în Crimeea prevede că Moscova poate avea până la 25.000 de militari în această zonă, au replicat reprezentanţi ruşi la acuzaţiile aduse de occidentali, care consideră această mobilizare drept un act de agresiune.

Preşedintele rus le-a ordonat trupelor mobilizate săptămâna trecută într-un exerciţiu militar surpriză în vestul şi centrul Rusiei să se întoarcă la unităţile lor, a declarat purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult