Acasa InternationalExterne Răzbunarea lui Timoşenko: Ucraina, nevoită să anuleze summitul de la Yalta

Răzbunarea lui Timoşenko: Ucraina, nevoită să anuleze summitul de la Yalta

scris de M.A.
2 afisari

Din închisoare, Iulia Timoşenko se răzbună pe autorităţile de la Kiev. Datorită boicotului liderilor eropeni, Ucraina a anulat summitul Europei Centrale care urma să aibă loc la Yalta.

summit Yalta

Ucraina, nevoită să anuleze summitul de la Yalta (foto: rosukrinform.com)

Mai mulţi lideri europeni au anunţat, ca protest în legătură cu soarta fostului premier ucrainean Iulia Timoşenko, aflată în închisoare, că nu vin la summit.Astfel, ministerul ucrainean de externe a declarat că summitul pentru Europa Centrală şi de Est va fi ţinut la o dată ulterioară, transmite Radio România Actualităţi.

Ucraina consideră că este rezonabil să amâne summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală planificat să aibă loc la Yalta, după ce preşedinţii din mai multe ţări europene nu au putut participa”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului afacerilor externe. Cel puţin şapte preşedinţi de stat din Uniunea Europeană au renunţat la participarea la summitul Europei Centrale.

Comisia Europeană şi Austria au anunţat că vor boicota Campionatul European de Fotbal 2012, organizat de Ucraina şi Polonia între 8 iunie şi 1 iulie.

Iulia Timoşenko este închisă din august 2011 şi a fost condamnată în octombrie la şapte ani de privare de libertate pentru abuz de putere. Opozanta a intrat la 20 aprilie în greva foamei ca prostest faţă de violenţele la care susţine că a fost supusă cât timp se afla în detenţie.

3 comentarii

digital 08-05-2012 - 17:44

de ce nu spuneți și ce a făcut,târfa ordinară?!
un fel de nutzii,a Ukrainei,bineînțeles la o scară cu mult mai mare!!!

Pribeagul 08-05-2012 - 19:35

Blonda ucraineana a facut un abuz.

Abuzul putea sa treca fara sa-l bage cineva important in seama sau sa nu treca. Acesta n-a trecut.

Pe baza legii, Doamna a fost condamnata.

Ar fi bine sa aflam si noi de ce Doamna n-ar trebui sa plateasca in baza legii pentru abuzul facut. Mai ales ca democratiile occidentale spun ca ea n-ar trebui sa plateasca.

digital 08-05-2012 - 19:39

dacă plătea,merita 7 ani,dacă nu plătește trebuia să ia triplu,pentru faptele sale!
jigodia!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult