Acasa InternationalExterne Razbunarea, principala arma a lui Viktor Orban

Razbunarea, principala arma a lui Viktor Orban

scris de Ziua Veche
1 afisari

.Dupa preluarea puterii, prima initiativa a noului guvern de la Budapesta (format din coalitia Fidesz – KDNP – n.r.) va fi constituirea unei comisii care sa investigheze violentele din capitala Ungariei, din 23 octombrie 2006, a declarat miercuri noul premier maghiar, citat de MTI.

Mai exact, comisia va analiza modul in care au actionat fortele de ordine in cazul unui incident dintre acestea, protestatarii violenti si sustinatorii Fidesz – la acea data principalul partid de opozitie. “Ceea ce s-a intamplat pe 23 octombrie 2006 nu poate ramane asa, deoarece atunci, politicienii aflati la putere au intimidat populatia”, a afirmat Orban, adaugand ca persoanele responsabile pentru acel incident vor fi trase la raspundere, “indiferent de grad, pozitie sau varsta”. Fidesz a criticat in repetate randuri fortele de ordine pentru faptul ca, in urma cu patru ani, in timpul unei manifestatii pasnice a Fidesz, nu au reusit sa-i impiedice pe demonstrantii violenti sa patrunda in randurile sustinatorilor acestei formatiuni. Partidul condus de Viktor Orban a pus la indoiala si metodele “neconventionale” folosite de politie pentru a tine masele sub control. In luna septembrie 2006, o inregistrare audio in care Ferenc Gyurcsany – premierul de la acea data – recunostea faptul ca formatiune sa a mintit electoratul, a starnit proteste violente in Budapesta si in alte orase din Ungaria, manifestantii solicitand demisia sa.

0 comentariu

NormanFinkel5 02-04-2010 - 13:59

„Am trait candva in mijlocul unor oameni care se miscau intr-o libertate totala sau cel putin asa credeau ei.”

Da mah, gura pacatosului ! :-))))))
http://www.youtube.com/watch?v=AKTJCWEeq8k

Mache 06-04-2010 - 01:15

L-am citit cu placere.

Nguen Miun Gion 06-04-2010 - 11:41

Frumos si maiestos.

Hristos a inviat!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult