Acasa InternationalExterne Reacția Bulgariei la mǎsurile anti-imigrației pregǎtite de Marea Britanie

Reacția Bulgariei la mǎsurile anti-imigrației pregǎtite de Marea Britanie

scris de Laurentiu Banches
1 afisari

Președintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, i-a atras atenția lui David Cameron, că măsurile vizând limitarea accesului imigranților riscă să dăuneze reputației Marii Britanii și să o izoleze.

Reacția Bulgariei la mǎsurile anti-imigrației pregǎtite de Marea Britanie

Într-un interviu publicat în ediția online a publicației The Observer, președintele bulgar menționează că Marea Britanie ar trebui să se considere „o mare putere mondială pionier în materie de integrare” și să reziste apelurilor naționaliste pentru legi mai dure care să limiteze imigrația. David Cameron a anunțat că persoanele din Uniunea Europeană care caută locuri de muncă nu vor mai putea pretinde, de la 1 ianuarie 2014, ajutor de șomaj în primele trei luni ale șederii lor în Marea Britanie. După cum au subliniat autoritățile de la Londra, această măsură urmărește ‘să îi împiedice pe cetățenii străini să abuzeze de sistemul de protecție socială’ din Marea Britanie.

La fel ca în alte opt țări, cetățenii români și bulgari, care în prezent au dreptul să exercite un număr limitat de meserii, vor avea de la începutul anului viitor acces liber pe piața forței de muncă din Regatul Unit. „Să izolezi Marea Britanie și să dăunezi reputației sale nu este o poveste bună de scris”, a adăugat Rosen Plevneliev. „În momentul de față, bulgarii își pun multe întrebări în legătură cu societatea britanică, democrată, tolerantă și umană”, a mai afirmat el.

„Suntem, astăzi, într-o Mare Britanie unde se scrie istoria devierii spre izolare, naționalism și o viziune politică pe termen scurt?”, s-a întrebat șeful statului bulgar. Numeroși cetățeni britanici se tem de afluxul de imigranți români și bulgari după 1 ianuarie 2014. Șeful diplomației de la Sofia, Kristian Vighenin, a declarat joi că bulgarii nu sunt ‘cerșetori’ în Marea Britanie și a denunțat ascensiunea euroscepticismului și xenofobiei în Europa, potrivit Agerpres.

1 comentariu

MI-5 22-12-2013 - 19:28

Multi au uitat ca anglia mai este denumita si „PERFIDUL ALBION”…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult