Acasa InternationalExterne Reacția SUA la decizia Adunării Naţionale din Franței de a recunoaște Palestina

Reacția SUA la decizia Adunării Naţionale din Franței de a recunoaște Palestina

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

SUA a reacționat cu prudenţă faţă de decizia Adunării Naţionale din Franţa de a recunoaşte statul Palestina, reafirmând că susţine negocieri directe între Israel și palestinieni.

Reacția SUA la decizia Adunării Naţionale din Franței de a recunoaște Palestina (foto:presstv.fr)

Reacția SUA la decizia Adunării Naţionale din Franței de a recunoaște Palestina (foto:presstv.fr)

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului american de Stat Marie Harf nu a condamnat în mod oficial rezoluţia votată de o largă majoritate a deputaţilor francezi, subliniind pur şi simplu că textul nu are un caracter „obligatoriu” şi că „poziţia Guvernului francez asupra acestui subiect a rămas neschimbată”. În ceea ce priveşte „poziţia Statelor Unite„, ea este „clară”, a reamintit oficialul american: „Susţinem un stat palestinian, însă doar prin negocieri între părţile care îşi soluţionează problemele legate de un statut final” cu două state, israelian şi palestinienii, a menționat Harf.

Washingtonul apără principiul acestei soluţii cu două state, în cadrul unui proces de dialog direct între israelieni şi palestinieni. „Noi am spus-o. Mulţi alţii au spus-o. Dar credem ferm că drumul către două state trece prin negocieri directe”, a spus ea. Membrii Adunării Naţionale, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, s-au pronunţat marţi, 2 decembrie, cu o largă majoritate, în favoarea recunoaşterii statului Palestina, cu scopul declarat de „a obţine o soluţionare definitivă” a conflictului israelo-palestinian. Conform mediafax, Autoritatea Palestiniană a salutat această decizie, îndemnând Guvernul de la Paris să adopte aceeaşi atitudine.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult