Acasa InternationalExterne Rebelii proruși au scos prizonierii de război la defilare în Donețk (video)

Rebelii proruși au scos prizonierii de război la defilare în Donețk (video)

scris de A.P.
7 afisari

Rebelii proruși au prezentat duminică mai multe zeci de prizonieri de război ucraineni mulțimii strânse în bastionul separatist din Donețk, în timp ce în restul țării ucrainenii sărbătoresc ziua independenței, informează Reuters și AFP.

Rebelii proruși prezintă zeci de prizonieri de război mulțimii din Donețk

Rebelii proruși prezintă zeci de prizonieri de război mulțimii din Donețk

Militari din armata regulată ucraineană, capturați în timpul luptelor care fac ravagii în estul Ucrainei, au fost aduși în piața Lenin din centrul fiefului insurgenților, în urletele mulțimii și a strigătelor de „fasciștii, fasciștii!”. Soldații mergeau cu capetele plecate, cu mâinile la spate, majoritatea erau nebărbieriți, cu părul răvășit și îmbrăcați fie în combinezoane militare, fie în haine civile.

Citeşte şi :

Cu ajutorul unei portavoci, cineva a anunțat sosirea lor, spunând: „Putem acum privi cum trec oamenii care au fost trimiși să ne ucidă! Noi suntem ruși!”

Oameni din mulțime aruncau cu diverse lucruri în direcția prizonierilor, inclusiv cu sticle. Unii strigau „Fasciștii!” sau „În genunchi cu voi!” Într-un gest menit să demonstreze că prizonierii au mâinile pătate de sânge, mai multe utilaje folosite pentru curățarea străzilor au fost trimise în urma prizonierilor să spele pe unde au trecut prizonierii, menționează Reuters.

AFP relatează că între 40 și 50 de prizonieri au fost nevoiți să defileze, încadrați de insurgenți proruși, de-a lungul pieței Lenin, în fața câtorva sute de locuitori strânși ca la paradă. „Voiați să veniți aici, acum sunteți aici!” sau „Ucideți copii!”, striga mulțimea strânsă.

Ulterior, prizonierii au fost urcați în două autobuze care au demarat într-o direcție necunoscută, în timp ce insurgenții care i-au însoțit au fost aclamați de mulțime.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult