Acasa InternationalExterne Recep Erdogan apare pe coperta viitorului număr al revistei Charlie Hebdo

Recep Erdogan apare pe coperta viitorului număr al revistei Charlie Hebdo

scris de Misu Andrei
83 afisari

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan apare pe coperta viitorului număr al revistei franceze de satiră Charlie Hebdo. Publicația a postat marţi coperta pe Facebook, decizie care probabil va tensiona și mai tare relațiile dintre Turcia și Franța, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Caricatura îl reprezintă pe Erdogan, într-o ținută neglijentă de casă, stând în fotoliu şi ridicând rochia (chador) unei femei musulmane, cu comentariul „În privat, Erdogan este foarte amuzant”.

Următorul număr al Charlie Hebdo urmează să fie publicat miercuri.

Erdogan s-a aflat în prim planul valului de nemulţumire al ţărilor majoritar musulmane după ce Charlie Hebdo a decis să publice din nou caricaturile cu profetul Mahomed care i-au înfuriat pe musulmani în urmă cu un deceniu.

Președintele Turciei l-a atacat pe omologul său francez Emmanuel Macron și a cerut boicotarea produselor franțuzești. De asemenea, în Turcia au fost manifestații împotriva lui Macron, deși adunările publice sunt interzise din cauza coronavirusului.

Reprezentările profetului sunt considerate tabu în islam şi imaginile din Charlie Hebdo sunt în mod special provocatoare, unele legând islamul de terorism.

Erdogan l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că a permis răspândirea islamofobiei prin faptul că nu a interzis imaginile.

Macron a răspuns apărând dreptul la libertate de expresie, cel mai recent la înmormântarea lui Samuel Paty, un profesor care a fost decapitat în Franţa după ce a prezentat la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile Charlie Hebdo.

1 comentariu

ana 28-10-2020 - 14:20

Erdogan ar trebui acuzat de islamiștii adevarați, că a contribuit cu rea credință la imprășttierea prin lume a islamiștilor,pierderea idențitătii lor precum si a credinței lor … Să creadă ei,islamiștii că copiii lor, când vor da de traiul libertin și fără morală din țările pe unde se vor răspândi,ca făina orbului, nu vor uita de Mohamed și de ”minunatele lui invățături”!… Încurajînd migrația din țăările lor,cam asa ii asteaptă: pierderea idențității și schimbarea modului lor de existență… pierderea valorilor culturale,culminând cu pierderea credinței … Normal ar fi fost ca țările musulmane in frunte cu Germania și Franța să fi avutt grijă de cețățenii lor să-i fi ajutat la ei acasă și să nu fi incurajat migratia… Uite cum un interes meschin de dezbinare a țărilor creșttine s-a transformat in bumerang pentru musulmani… Si acesta este doar inceputul …

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult