Acasa InternationalExterne Recep Erdogan critică măsurile anunțate de Emmanuel Macron împotriva propagandei islamiste

Recep Erdogan critică măsurile anunțate de Emmanuel Macron împotriva propagandei islamiste

scris de Misu Andrei
93 afisari

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a criticat marţi măsurile decise de omologul său francez Emmanuel Macron pentru combaterea militantismului islamist, susţinând că acestea urmăresc de fapt reglarea socotelilor cu musulmanii, scrie Agerpres.

„Cei care sunt deranjaţi de ascensiunea islamului ne atacă religia invocând crize provocate de ei înşişi”, a afirmat Erdogan, într-un mesaj video adresat summitului Organizaţiei de cooperare islamică.

Recep Tayip Erdogan

Recep Tayip Erdogan

Discursul „anti-Islam” şi anti-musulman reprezintă metoda cea mai profitabilă folosită de politicienii occidentali pentru a-şi ascunde eşecul”, a adăugat Erdogan.

Emmanuel Macron a prezentat mai devreme în octombrie o serie de măsuri vizând combaterea militanţilor islamişti şi construirea unei forme de islam compatibile cu ceea ce a numit el „valorile Republicii”. Preşedintele francez a menţionat că guvernul său conlucrează cu principalul grup islamic din ţară pentru a edifica un „Islam al iluminării” care să poată trăi „în pace cu Republica”, aminteşte dpa.

Spunându-i liderului francez pe nume, Erdogan a susţinut marţi că principalul scop al acestor iniţiative este „de a regla conturile cu Islamul şi musulmanii”.

„Sub pretextul combaterii extremismului, scopul este de a crea un profil de cetăţean musulman pasiv, slab de înger, laş şi retras, care nu reacţionează la cruzime”, a spus el.

Erdogan a făcut aceste remarci într-un context în care Franţa este sub emoţia creată de recenta decapitare a unui profesor de istorie de către un presupus islamist.

Samuel Paty, asasinat vineri în regiunea pariziană, a fost ucis aparent pentru că a adus în discuţie la şcoală controversatele caricaturi ale profetului Mahomed apărute iniţial în revista satirică Charlie Hebdo.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult