Acasa InternationalExterne Recomandare în PE: Adrian Severin, fără imunitate

Recomandare în PE: Adrian Severin, fără imunitate

scris de M.A.
2 afisari

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a votat luni seară, în unanimitate, într-o reuniune cu uşile închise, un raport ce recomandă ridicarea imunităţii eurodeputatului român Adrian Severin, implicat în cazul ”bani în schimbul amendamentelor” relatat de publicaţia ‘The Sunday Times’ în 20 martie.

Adrian Severin a demisionat din PSD

Raportul este elaborat de eurodeputatul italian Francesco Speroni. Votul în plenul PE asupra documentului este prevăzut pentru 23 iunie, transmite Agerpres. Raportul conţine un proiect de decizie a PE şi expunerea de motive. Proiectul de decizie prevede că ”Parlamentul European hotărăşte să ridice imunitatea lui Adrian Severin, excluzând restricţionarea libertăţii personale” şi ”încredinţează preşedintelui sarcina de a transmite imediat prezenta decizie, precum şi raportul comisiei competente, autorităţilor competente din România şi lui Adrian Severin”. În cadrul secţiunii ‘expunerea de motive’ a documentului, se menţionează că la data de 21 martie a acestui an, DNA a deschis o acţiune împotriva lui Adrian Severin, deputat în Parlamentul European, pe baza informaţiilor că în perioada decembrie 2010 – martie 2011 eurodeputatul român ar fi acceptat oferta unei plăţi de 100.000 de euro, din partea reprezentanţilor unei aşa-zise societăţi de consultanţă care s-a prezentat sub denumirea ‘Taylor Jones Public Affairs’, pentru a susţine în PE un amendament la directiva 19/1994 privind sistemul de garantare a depozitelor, amendament referitor la termenul de rambursare al depunătorilor în caz de faliment bancar.

”Conform autorităţilor române, în urma verificărilor preliminare, incluzând declaraţia unui alt deputat în PE, copia facturii şi întregistrări audio oferite de mass-media, a rezultat că există motive serioase pentru a crede că, după ce a încheiat un acord cu reprezentanţii aşa-zisei societăţi de consultanţă, dl Severin a contactat atât personal, cât şi prin intermediul secretariatului său, cel puţin un deputat în Parlamentul European pentru a afla dacă a fost depus un anumit amendament pentru dezbatere în cadrul Comisiei de afaceri juridice, referitor la termenul de rambursare a depunătorilor în caz de faliment bancar. După ce a dat asigurări reprezentanţilor ‘societăţii de consultanţă’ că amendamentul care îi interesa a fost depus pentru dezbatere în Comisia de afaceri juridice de către un alt deputat român în PE, Sebastian Bodu, dl Severin le-a promis că va susţine acest amendament şi a cerut o primă tranşă de 12.000 de euro pentru serviciul adus, sumă pentru care a fost emisă o factură”, se arată în acelaşi document.

1 comentariu

YAAKOV 20-06-2011 - 23:22

Ma mir ca vor sa-l pitule pe acest jidanel. Se pare ca si jidanii se mananca intre ei, nu numai romanii.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult