Acasa InternationalExterne Recordul Qatarului

Recordul Qatarului

scris de Ion Petrescu
31 afisari

De Ziua Națională a Qatarului – marcată, în fiecare an, la 18 decembrie – se aniversează unificarea și independența acestui stat. În avanpremieră, ambasadorul statului Qatar la Bucureşti, Saad Mohamed Saad al-Kobaisi a invitat reprezentanţii corpului diplomatic şi personalităţi ale vieţii publice din România, la o festivitate consacrată acestui eveniment.

Saad Mohamed Saad al-Kobaisi

Ambasadorul Saad Mohamed Saad al-Kobaisi a remarcat obiectivitatea cu care publicaţia noastră reflectă evenimentele iniţiate de diplomaţii arabi, la Bucureşti

La 18 decembrie 1878 a fost practic fondat statul Qatar, dar a devenit independent şi suveran abia în 1971. Unitatea naţională s-a realizat treptat, în condiţiile când conflictele tribale generau insecuritate şi dezordine.

Pentru unitatea naţiunii, predecesorii generaţiei actuale au plătit un preţ scump şi au îndurat dificultăţi majore, în cele din urmă surmontate. În viziunea liderilor actuali ai Qatarului – din familia Al-Thani, precum emirul Hamid bin Khalifa, suveranul statului, şi şeicul Abdullah bin Khalifah, primul-ministru – cunoaşterea şi aprecierea trecutului istoric constituie baza demnităţii fiecărui fiu al acestei ţări.

Cu aproximativ 2.000.000 de cetăţeni, dar cu substanţiale rezerve de petrol şi gaze naturale, Qatarul are mândria de a deţine un record confirmat de structura de informaţii a superputerii lumii. În acest sens, este a doua ţară de pe mapamond, din perspectiva Produsului Intern Brut, pe cap de locuitor!

Ca şi la recepţiile din ultimele zile, ambasadorii principalelor state arabe au găsit un nou prilej de a fi într-un dialog amical prelungit, promovat cu consecvenţa tipică unui spirit exemplar de unitate – a comunităţii diplomatice reprezentative pentru zona Orientului Mijlociu.

Într-un asemenea context, ambasadorul statului Qatar la Bucureşti, Saad Mohamed Saad al-Kobaisi a mulţumit pentru felicitările transmise din partea Asociaţiei George C. Marshall-România şi a remarcat obiectivitatea cu care publicaţia noastră electronică reflectă, constant, evenimentele de referinţă pentru statele arabe ce cooperează, pe multiple planuri – politic, economic şi cultural – cu România.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult