Acasa InternationalExterne Regele Charles a ajuns la spital pentru operația de prostată

Regele Charles a ajuns la spital pentru operația de prostată

scris de Bogdan Crețu Roman
328 Afisari

Regele Charles al Marii Britanii a ajuns vineri la spital pentru a urma un tratament pentru o prostată mărită, a declarat editorul regal al ziarului Sun, citat de Reuters.

Regele a ajuns la clinica privată din Londra, unde nora sa Kate, Prințesa de Wales, urmează și ea un tratament după ce a suferit o intervenție chirurgicală la abdomen săptămâna trecută și este de așteptat să stea două nopți, a transmis Matt Wilkinson, de la The Sun.

Palatul Buckingham a declarat săptămâna trecută că Charles, în vârstă de 75 de ani, va avea nevoie de o procedură pentru o afecțiune benignă, care era frecventă în rândul bărbaților peste 50 de ani.

Diverse probleme de sănătate au fost raportate recent de mai mulți membri ai Casei Regale Britanice, ceea ce aduce în discuție cine va prelua responsabilitățile regale pe durata internării Regelui Charles al III-lea.

Conform Constituției României, în situația în care funcția de Președinte devine vacantă sau dacă Președintele este suspendat sau în incapacitate temporară de a-și exercita atribuțiile, interimatul revine, în ordine, președintelui Senatului sau președintelui Camerei Deputaților.

Totuși, în Regatul Unit, unde există o monarhie constituțională, puterea executivă este acordată Guvernului (Guvernului Majestății Sale) și emanează de la Parlament.

Regele urmează să meargă la spital săptămâna aceasta pentru a se opera în urma unei afecțiuni benigne la prostată. Palatul Buckingham a transmis că acesta va suferi o „procedură corectivă”.

Angajamentele publice ale regelui în vârstă de 75 de ani vor fi amânate pentru o scurtă perioadă de recuperare, a precizat Palatul.

Anunțul vine la scurt timp după ce s-a aflat că Prințesa de Wales este în spital după o intervenție chirurgicală abdominală.

Este neobișnuit ca actualizări medicale despre doi membri importanți ai familiei regale să fie făcute publice în aceeași zi.

Dar presa britanică scrie că Regele a dorit să împărtășească diagnosticul său cu publicul pentru a încuraja alți bărbați care ar putea să experimenteze simptome să își facă controalele de rutină necesare.

Deși de obicei nu reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății, poate cauza simptome și probleme, inclusiv dificultăți în eliminarea urinei sau golirea vezicii urinare.

Afecțiunea nu înseamnă că pacientul are un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată.

În timp ce nu este clar ce procedură corectivă va suferi regele, există câteva modalități de gestionare, inclusiv chirurgie, lasere și chiar un tratament cu abur.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS