Acasa InternationalExterne Regele Charles este „foarte bolnav”. Palatul Buckingham ar fi început planificarea funeraliilor monarhului

Regele Charles este „foarte bolnav”. Palatul Buckingham ar fi început planificarea funeraliilor monarhului

scris de Misu Andrei
323 Afisari

În timp ce mai multe surse au declarat că Regele Charles este optimist în ceea ce privește starea sa de sănătate, s-a afirmat că starea monarhului este gravă și că planurile de înmormântare sunt în curs de desfășurare, scrie presa britanică.

O sursă a afirmat că Palatul Buckingham s-a pregătit în mod activ pentru înmormântarea regelui, în contextul în care starea de sănătate a monarhului s-ar deteriorează rapid.

Palatul Buckingham a anunțat în februarie că regele Charles a fost diagnosticat cu cancer după ce a fost supus unei proceduri corective pentru o prostată mărită la clinica din Londra.

De atunci, monarhul în vârstă de 75 de ani, a renunţat la angajamentele regale, în timp ce urmează un tratament împotriva cancerului.

Mai multe surse au declarat pentru The Daily Beast că, deși monarhul este hotărât să învingă cancerul, se confruntă cu o „sănătate în declin”.

„Toată lumea rămâne optimistă, dar el este cu adevărat foarte bolnav”, a declarat pentru publicație o persoană care susține că este un vechi prieten al familiei regale.

„Bineînțeles, este hotărât să îl învingă”.

În culise, starea de sănătate aparent precară a lui Charles i-a promovat pe oficialii Palatului Buckingham să actualizeze în mod regulat un document de câteva sute de pagini care prezintă planurile funerare regale ale monarhului.

Ajutoarele regale au dezmorțit planul extrem de detaliat, denumit „Operațiunea Menai Bridge” – numit după podul suspendat care leagă insula Anglesey de insula galeză continentală.

„Planurile au fost șterse de praf și sunt ținute la zi „, a declarat un fost membru al familiei regale pentru Daily Beast.

„Nu este mai mult decât ceea ce te-ai aștepta având în vedere că regele a fost diagnosticat cu cancer”.

Oficialii militari au confirmat că Operațiunea Menai Bridge a fost actualizată în mod repetat, dar au subliniat că „planificarea pentru ce este mai rău” este „ceea ce fac militarii”, având în vedere amploarea iminentă a funeraliilor monarhului. 

„Bineînțeles că analizează fiecare aspect al Menai Bridge. Înmormântarea reginei a mers ca unsă și a avut un standard ridicat”, a declarat un oficial de rang înalt pentru Daily Beast.

Planificarea serioasă a funeraliilor lui Charles a început a doua zi după ce regretata regină Elisabeta a fost înmormântată, la 8 septembrie 2022.

Fostul Prinț de Wales nu a dezvăluit niciodată tipul de cancer cu care a fost diagnosticat, deși a declarat că nu este vorba de cancer de prostată.

De atunci, Palatul Buckingham a păstrat tăcerea cu privire la parcursul medical al regelui, dar persoane bine plasate din interior și comentatori politici au declarat public că monarhul „răspunde foarte bine” la tratamentul împotriva cancerului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS