Acasa InternationalExterne Regele Charles își prelungește șederea în spital

Regele Charles își prelungește șederea în spital

scris de C.S.
167 Afisari

Regele Charles este internat de vineri la London Clinic, acolo unde a fost supus unei operații de corecție prostatei mărite.  

Deși inițial Palatul a anunțat că starea regelui este una bună, duminică s-a confirmat că suveranul britanic va petrece încă o noapte în spital înainte de a fi externat.

Regele Charles și-a prelungit șederea în spital

Regele Charles urma să petreacă doar două nopți în spitalul privat, după operație. Externarea sa a fost amânată. El a rămas în continuare sub supravegherea medicilor.

Tabloidele britanice scriu că vestea că va mai rămâne încă o noapte la spital a stârnit noi îngrijorări legate de sănătatea regelui.

„Se înțelege că Charles ar sta în spital mai mult de două nopți doar dacă ar exista vreun fel de problemă neașteptată. Șederea suplimentară este în întregime de precauție, dar, cu toate acestea, se pare că a provocat o oarecare neliniște”, transmite The Sun.

Este același spital în care prințesa de Wales este îngrijită după o operație abdominală. Ducesa de York, Sarah Ferguson, a fost, de asemenea, fotografiată zâmbind în timp ce părăsea aceeași clinică săptămâna trecută, după ce a fost diagnosticată cu melanom malign.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat anterior că regele a fost „internat într-un spital din Londra pentru un tratament programat”.

„Majestatea Sa ar dori să le mulțumească tuturor celor care i-au trimis urări de bine în ultima săptămână și este încântat să afle că diagnosticul său are un impact pozitiv asupra conștientizării sănătății publice”, a transmis Palatul, conform Mirror.

Regele a fost diagnosticat cu această afecțiune benignă pe 17 ianuarie, în timp ce se afla la Birkhall, Aberdeenshire, după ce a mers la un control. El și-a anulat deja angajamentele pentru următoarea lună pentru a se recupera după operație.

Palatul Buckingham a confirmat la începutul acestei luni că urma să fie supus „procedurii corective” pentru ceea ce era o afecțiune benignă, însă nu a dat nicio indicație cu privire la cât timp va rămâne în spital sau cât va dura recuperarea.

Se înțelege că Palatul – care rareori împărtășește informații despre problemele de sănătate ale membrilor familiei regale – a făcut această declarație pentru a sensibiliza și a încuraja și alți bărbați meargă periodic la analize, scrie presa britanică. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult