Acasa InternationalExterne „Regiunea autonomă” din orașul Seattle a fost recucerită de autoritățile americane

„Regiunea autonomă” din orașul Seattle a fost recucerită de autoritățile americane

scris de Misu Andrei
43 afisari

Poliţia a recâştigat controlul asupra aşa-numitei „regiuni autonome” din oraşul american Seattle, creată la începutul lunii iunie, în timpul protestelor împotriva brutalităţii şi rasismului forţelor de ordine, relatează joi dpa, citat de Agerpres.Cel puţin 32 de persoane au fost arestate. Operaţiunea, începută cu puţin înainte de răsăritul soarelui, a durat câteva ore, poliţiştii rămânând în zonă pentru a împiedica revenirea protestatarilor.

seattle
Unul dintre arestaţi, un bărbat în vârstă de 29 de ani, avea în posesia lui o ţeavă mare de metal şi un cuţit de bucătărie. Numită iniţial „Zona autonomă Capitol Hill”, ea a devenit apoi cunoscută ca „Occupy Protest” sau CHOP, cu obiectivul creării unui spaţiu liber de poliţie şi cu o ideologie comunitariană. O serie de incidente cu arme de foc s-au soldat însă cu mai mulţi răniţi şi doi decedaţi.

Primarul din Seattle, democrata Jenny Durkan, a emis săptămâna aceasta un ordin de eliberare a zonei, din cauza violenţelor şi a problemelor de siguranţă publică. „Oricine rămâne în zonă sau revine în zonă va fi arestat”, a transmis poliţia pe Twitter înainte de a declanşa operaţiunea. Mulţi dintre ocupanţii iniţiali plecaseră deja.

Durkan a ezitat să pună capăt „zonei autonome” a protestatarilor, care ocupaseră şi o secţie de poliţie. Ea şi-a atras astfel criticile conservatorilor, dar se pare că încerca să rezolve problema fără a se ajunge la confruntări serioase.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult